Labdarúgás

2020.09.19. 20:15

Pávkovics és Bárány is beköszönt, kétgólos Loki-győzelem a Magyar Kupában

Pávkovics és Bárány második félidőben szerzett góljaival 2-0-ra győzött a Loki Tiszakécskén, a Magyar Kupában.

Sifok 20200809 Labdargs 2020 NBII NB2 Sifok Debrecen DVSC Fot Szab Mikls Nemzeti Sport Pvkovics Bence

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A NB II.-be igyekvő, az NB III. Keleti csoportjának dobogóján tanyázó Tiszakécske nem ígérkezett gyenge ellenfélnek, akaratosan is kezdtek a hazaiak. Az első helyzet ezzel együtt a Loki előtt adódott, az 5. percben Tischler lőtt nem sokkal fölé, olvasható a dvsc.hu cikkében.

Az első negyedóra után a debreceniek némi mezőnyfölénybe kerültek, azonban Pávkovics hibája után a tiszakécskei Máté került ziccerbe a 20. minutumban, Zöldesi bravúros védésére nagy szükség volt. A folytatásban sem tudott igazán kibontakozni a DVSC, a félidő hajrájáig a mezőnyjáték dominált, így gólt a szünetig nem láthatott a közönség.

A második félidőre beállt a DVSC gólvágója, Bárány Donát, a csapat pedig kisvártatva igyekezett felpörgetni az iramot, azonban a helyzete(cské)ket ekkor is a Tiszakécske alakította ki. A 60. percben beszállt Ferenczi János is, aki három perccel később jól adott be egy szögletet, Pávkovics pedig 7 méterről a hálóba fejelt (0-1).

Vezetett tehát a Loki, a lelkes vendégtábor pedig egyből jobb hangulatban szurkolhatott. A mérkőzés utolsó negyedében már uralta a játékot a Kondás-gárda, nem tudott igazán veszélyes lenni a hazai csapat, nem úgy Bárány Donát: a 76. percben egyedül vezethette a kapusra a labdát, nem is hibázott (0-2).

A továbbjutás kérdése ezzel el is dőlt, folytatás a szeptember 28-i, Pécs elleni hazai bajnokin.

 

Tények

Labdarúgó Magyar Kupa, 6. forduló

Tiszakécskei LC (NB III.)–Debreceni VSC (NB II.) 0–2

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 800 néző. Vezette: Hanyecz.

TLC: Tajti – Oláh, Kiprich, Fülöp, Farkas – Ternován (Szabó, 76.), Pongrácz, Horváth Att., Horváth Ad. (Zádori, 70.), Simon (Galacs, 70.) – Máté. Vezetőedző: Nagy Sándor.

DVSC: Zöldesi – Korhut, Poór, Pávkovics, Bényei B.– Kundrák (Ferenczi, 60.), Varga, Bévárdi, Kusnyír, Sós (Bárány, 47.) –Tischler (Kinyik, 76.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerző: Pávkovics (63.), Bárány (76.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában