Kézilabda

2020.09.18. 11:36

Mi a helyzet a csabai lányokkal?

A csapatba kerüléshez a Loki játékosainak is küzdeniük kell.

20200724 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló A DVSC Schaeffler - Előre NKSE Békéscsaba női kézilabda mérkőzés. képen: Szabó Dóra #61

Fotó: Napló-archív

Négy fiatal debreceni játékos, Szabó Panna, Vámosi Panna, Borgyos Panna és Szabó Dóra került kölcsönbe a nyáron a Békéscsabai Előre NKSE-hoz, mellettük pedig a DVSC Schaeffler csapatának másodedzője, Vida Gergő lett a szakvezető. A békéscsabaiak eddigi három bajnokijukon mindháromszor vereséget szenvedtek, előbb a Boglári Akadémia-SZISE csapata verte őket 33–22-re, majd a következő mérkőzésükön a Lokitól kaptak ki 32–24-re, azt követően a Ferencvárostól 37–18-ra. A Napló érdeklődésére Vida Gergő értékelte a lányok teljesítményét. – Most kevés játékos van, ezért is számítok rájuk, de ugyanúgy az összes játékossal számolok – kezdte az edző.

A teljesítmény számít

Hozzátette, azért, mert ő is Debrecenből érkezett, attól még nem fog különbséget tenni a cívisvárosi lányok, valamint a Békéscsabán korábban játszók között. – Mindenki annyit fog játszani, amennyit megérdemel, illetve amennyit kiharcol magának – hangsúlyozta. Kifejtette, mind a négy játékos tehetséges, ezért fontos szerep fog rájuk hárulni a szezonban. Úgy véli, mindenki meg is kapta eddig azt a lehetőséget, amelyért megdolgozott. – Ingyen senki nem kap esélyt a csapatba kerülésre, ahhoz teljesíteni kell – hangsúlyozta Vida Gergő. A debreceni játékosokra utalva elmondta, az edzőmérkőzéseken és bajnokikon is látszott, hogy fontos alappillérei a Békéscsabának a lányok.

GCS

A borítóképen: Szabó Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában