Labdarúgó megye I.

2020.09.18. 14:27

Folytatnák a jó szereplést a sárrétudvariak

A csapat a tavalyi formán is javítana.

Fotó: Napló-archív

A Hajdú-Bihar megyei I. osztály hatodik fordulóját rendezik a hétvégén. A nyolcadik helyezett Sárrétudvari KSE a tizenharmadik pozícióban lévő DEAC II. csapatát fogadja. A hazaiak trénere, Szabó Lajos az összecsapásról, és együttese idei szerepléséről beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Debreceni erősítés

A Sárrétudvari vezetőedzője szerint jól beilleszkedtek az új, fiatal játékosok, akik közül két szerzemény épp az ellenfél DEAC futsalcsapatából érkezett. – Egyre jobb formába kerülünk, ahogy telnek a mérkőzések, kezd összerázódni a csapat. Jöttek új játékosok, pár idősebb futballistánk pedig abbahagyta a labdarúgást. Sok fiatallal dolgozunk, akik folyamatosan fejlődnek: volt aki, utánpótlásból került fel és Debrecenből is érkezett hozzánk két igazolás, akik a DEAC futsalosai közül. Berecz Rafael és Szabó Ábel remek technikával rendelkeznek a kispályás múlt miatt, sajnos azonban nem tudnak minden mérkőzésen részt venni nálunk. A hétvégén először fordulhat elő az idényben, hogy a teljes keret rendelkezésünkre áll majd, ironikusan pont a DEAC második csapata elleni összecsapáson. Nem számítok könnyű találkozóra a fekete-fehérek ellen, hiszen az előző eredményeik csalókák lehetnek. Hiába veszítettek ötből négy meccsen, erős ellenfelek ellen egy-egy góllal maradtak alul. Nem lesz országos egyes a hétvégi összecsapás, de mindenképpen a győzelem megszerzése, és a három pont otthontartása lesz a feladatunk – emelte ki a szakember.

Befoltozták a lyukat

A tréner a felállásról is szót ejtett a hétvégi mérkőzés előtt. – Stabil védekezésre építünk gyors támadásokkal, ez adja az alapját a taktikánknak, illetve a középpályás labdaszerzések, amiben tavaly gyengélkedtünk. Akkor a védekezés 90 százaléka a védőkön múlt, idén viszont igyekszünk már a középpályán megszűrni a támadásokat. A győzelmek egy ilyen fiatal csapatot hamar magával rántanak és felspannolnak, egyedül a Vámospércs elleni 5-2-es mérkőzésünket sajnálom, ott a három pont érdekében feladtuk a védekezést és beleszaladtunk egy nagyobb vereségbe. Van ilyen, összességében azonban azt gondolom, meghatározó csapata lehetünk a bajnokságnak. Az elvárás az első nyolcban való szereplés az idényben, de szeretnénk a dobogó környékén végezni, a harmadik-ötödik helyek egyikével már megelégedve – emelte ki Szabó Lajos.

PSZ

Szabó Lajos tippjei

  • Sárrétudvari–DEAC II. 3–1
  • Püspökladány–Bocskai SE 1–1
  • BUSE–Hajdúhadház 4–2
  • Hajdúsámson–Nyíradony 2–2
  • Monostorpályi–DASE 2–1
  • Hajdúnánás–Hajdúböszörmény 5–0
  • Hajdúszoboszló–Kabai Meteorit 2–2
  • Balmazújváros–Derecske 1–2
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában