Kézilabda

2020.09.22. 17:46

Kemény mérkőzés vár a DVSC Schaeffler csapatára

Bordás Réka szerint nagyban megkönnyíthetik a dolgukat, ha sikerül átmenteniük a szombathelyiek elleni utolsó húsz perces védekezést.

20200912 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DVSC Schaeffler - Békéscsaba EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE női NB I.-es kézilabda-mérkőzés, 3. forduló. képen: HORNYÁK DÓRA #92 BORDÁS RÉKA #18

Fotó: Napló-archív

A Dunaújvárosi KKA vendége lesz a DVSC Schaeffler a K&H női kézilabda liga hatodik fordulójában. A szerdán 18 órától kezdődő találkozó esélyese a debreceni együttes, még akkor is, ha nem úgy kezdte a szezont, ahogy az várható lett volna. Viszont az utolsó három bajnokiját már megnyerte a Köstner-csapat, a szombathelyiek elleni játék második félideje már kifejezetten jól nézett ki. A Debrecen fiatal beállósa, Bordás Réka abban bízik, az előbb említett formát sikerül átmenteni az újvárosi összecsapásra.

– A Szombathely ellen az első félidőben sajnos nem úgy játszottunk, ahogy elvártuk magunktól, gyermekded hibákat követtünk el. Aztán a szünetben sikerült felrázni a csapatot, feljavult a védekezésünk és a kapusteljesítményünk, ezáltal könnyebb gólokat szereztünk, és meg is fordítottuk a mérkőzést. Fizikálisan is jobban bírtuk, a vendégek elfáradtak, át tudtuk törni a gátat, ami után felszabadultabban játszottunk – elevenítette fel a Hajdú-bihari Naplónak a Baba becenévre hallgató játékos.

A tabella hetedik helyén álló hazaiak nélkülözni kénytelenek a talán két legnagyobb nevüket, Bulath Anitát egy sajnálatos sérülés tartja távol a pályától, míg Debreczeni-Klivinyi Kinga anyai örömök elé néz.

A Lokiban is lesz hiányzó, az Érd elleni találkozón Alekszandra Vukaljovicsnak elszakadt az elülső keresztszalagja és a belső oldalszalagja, emiatt a szerb válogatott irányítra hosszú ideig nem számíthat a szakmai stáb – a fejlemények hatására a DVSC visszahívta Békéscsabáról Vámosi Pannát.

– Attól függetlenül, hogy elveszítették két kulcsemberüket, a Dunaújváros egy jó, küzdős csapat, akikre oda kell figyelni, hiszen mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy otthon tartsák a két pontot. Ezek fényében kemény csatára számítok, bár ha sikerül átmentenünk a szombathelyiek elleni utolsó húszperces védekezést, akkor azzal nagyban megkönnyíthetjük a dolgunkat. Jelenleg az a legfontosabb, hogy nyerjünk Újvárosban, mert a korábban elszórt pontok miatt nem vagyunk ideális helyzetben – ismerte el Bordás.

Neten lehet nézni

A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzésen Horváth Péter és Marton Balázs fújja a sípot. A találkozót hivatalos Youtube-csatornáján élőben közvetíti majd a DVSC.

MSZ

Borítókép: Bordás Réka (18-as mezszám) kemény csatára számít

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában