keresik az utánpótlást

2020.09.17. 15:01

A DVSC és Székelyhíd közös erővel segíti a fiatal focisták fejlődését

Ez az együttműködés nemcsak a két városnak, hanem a partiumi magyarságnak is fontos kezdeményezés lehet.

Fotó: Kiss Annamarie

A fiatalokra építő, megújuló piros-fehérek – a Debreceni Labdarúgó Akadémia munkáját és a határon túli tehetségek pallérozását segítendő – hivatalosan is megkezdték együttműködésüket Székelyhíddal, számoltak be a hírről sajtótájékoztatón a felek.

Papp László, Debrecen polgármestere a csütörtöki eseményen kijelentette, új időszámítás kezdődött a DVSC életében. Magabiztosan vezetik a másodosztályt, ami a fiatal tehetségeknek is köszönhető, és a régóta tervezett együttműködés csak további fejlődéshez vezethet.

Fotó: Kiss Annamarie

– A Debreceni Labdarúgó Akadémia sok évvel ezelőtt kezdte meg pozíciójának megerősítését a régióban, ennek első nagy eredménye volt a Tarpával kötött megegyezés, amely az ország keleti részét csatornázza be, sőt a kárpátaljai térséget is összeköti a debreceni futballal. Ezen az együttműködésen felbuzdulva kerestük a lehetőséget annak érdekében, hogy Románia, és a Partium irányába is meg tudjuk vetni a lábunkat. Ennek a több éves tervezésnek és előkészületnek az eredménye a Székelyhíddal való összefogás – emelte ki a polgármester, aki a határon túli nyitás mellett a pallagi akadémia újabb fejlesztéséről is szót ejtett, melyre a következő években kerül majd sor.

Székelyhíd és a közeli Nagykágya három nagy futballpályával, egy műfüves sportpályával, két sportcsarnokkal, egy uszodával és egy kollégiummal is rendelkezik, így a jövőben kitűnő bázis lehet – a DVSC hathatós segítségével – a jövőre száz esztendős futballtörténelmet ünneplő település.

Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, húszezer magyar él a régiójukban, akik közül rengeteg tehetséges, futballszerető ifjú kaphat lehetőséget az együttműködésnek köszönhetően.

„Egy fiatalember, Kokovai Csongor már a DLA és a válogatott korosztályos csapatát erősíti és remélhetőleg több hozzá hasonló fiatal futballistának megnyílhat az út a DVSC felé. Ez az együttműködés nemcsak a két városnak, hanem a partiumi magyarságnak is fontos kezdeményezés lehet.”

Nagyobb merítés

Tőzsér Dániel a DVSC sportigazgatója szakmailag nagyon pozitív kezdeményezésként tekint az együttműködésre. A volt futballista kiemelte, hosszú távon saját nevelésű játékosokra támaszkodna, és az első osztályban is meghatározó szerepet töltene be a csapat, ahol a több fiatal tehetség emelné a versenyhelyzetet és egyre jobb játékosokat képezhetnének az akadémián. Herczeg András a DLA szakmai vezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón kifejtette, szeretnének régiós központtá válni.

Fotó: Kiss Annamarie

– Minél nagyobb merítésből dolgoznánk, ezt segítheti a kezdeményezés. Kárpátaljához hasonlóan Erdély is több ezer gyermeket jelent, akikre építhet az akadémia. Debrecen számukra is egy nagyszerű lehetőség és, ha be tudnak épülni, a DVSC sikeréhez is hozzátehetnek. Minden esélyt megadunk majd a fejlődéshez, havonta két alkalommal hozzuk majd be közös edzésekre a tehetséges futballistákat, illetve különböző tornákon a csapatban is szerepelhetnek majd. Ezen felül pedig a szakembereinket is bevonnánk a kapcsolatba és továbbképzéseket is szerveznénk – tette hozzá Herczeg András.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában