nb II.

2020.08.27. 07:38

Nem tört meg a DEAC idegenbeli szériája

Az első félidőben a debreceniek közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez.

20200802 Soroksr-DEAC NBII foci Fot Micheller Szilvi

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A hazai pályán hibátlan Szolnok vendége volt a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata az NB II. szerdai, 6. fordulójában.

Kevés lövés

Mindkét csapat jó előjelekkel várhatta a szerdai találkozót, hiszen győzelmet ért el előző mérkőzésén. A siker viszont úgy tűnik, nem adott túl nagy lendületet egyik gárdának sem, mivel nem záporoztak a lövések, viszonylag kevés helyzet alakult ki. Az első félidő összképét tekintve azonban a DEAC állt közelebb ahhoz, hogy megszerezze a vezetést.

Beszoruló vendégek

A második játékrészben agilisabban játszott a Szolnok, amely azonban sokáig nem talált fogást az újoncon. Az utolsó fél órában viszont – akárcsak vasárnap a Siófok ellen – ismét rákapcsolt a hazai csapat, jöttek a helyzetek, a debreceniek teljesen beszorultak saját kapujuk elé. Aztán ahogy azt már a szolnoki szurkolók megszokhatták, ismét jött Novák Csanád, aki a kapu torkából betalált, és eldöntötte a mérkőzést (1–0).

A DEAC játékosai a végjátékban frusztrálttá váltak, csak szabálytalanságokkal tudtak kitűnni, ami nem csoda, hiszen az első félidőben jobban játszottak vendéglátóiknál, viszont végül föléjük nőtt a Szolnok, így megérdemelten nyert egy góllal.

MW

A tények

Merkantil Bank Liga, 6. forduló

Szolnoki MÁV FC – Debreceni EAC 1–0 (0–0)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 1400 néző. Vezette: Móri (Bertalan, Berényi)

Szolnok: Molnár-Farkas – Csirmaz, Szekszárdi (Kónya M., a szünetben), Kovács O., Tamás L., Kotula M. – Tisza K., Szabó B. (Berdó, 85.), Földi M. (Bárdos, 66.) – Novák Cs., Rokszin. Vezetőedző: Csábi József

DEAC: Acsádi – Szabó K., Belényesi, Balogh K. – Sándor T., Bíró P. (Urbin, 68.), Sigér Á., Takács P., Nagy K. – Székely D. (Rezes, 79.), Burai (Damásdi, 54.). Vezetőedző: Balogh Pál

Gól: Novák Cs. (77.)

Mesterszemmel

Csábi József: – A mérkőzés első felében tompán játszottunk, egyáltalán nem voltunk élesek. A szünetben történt egy s más az öltözőben, amit azért jobb, ha nem fejtek ki. A második félidőben sokat tettünk a győzelemért, és egy nagyon fontos mérkőzést sikerült megnyernünk.

Balogh Pál: – Nehéz reálisan értékelni ezután a meccs után. Az első félidőt rendkívül jól kezdtük, nyomást tudtunk gyakorolni egy olyan csapatra, amely hibátlan hazai pályán, de nem használtuk ki a helyzeteinket. A második játékrész kiegyenlítettebb volt, viszont a Szolnok pontrúgásai életveszélyesek voltak. Ha a kishitűséget levetkőzzük, akkor elérhetjük a céljainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában