Atlétika

2020.08.19. 12:21

Kerekes Gréta egyre jobb formában van

A DSC-SI atlétája bízik benne, hogy hogy nem szakad meg a hagyomány, és ismét jó időt fut Székesfehérváron.

Budapest 20200223 Atltika 2020 Fedett plys orszgos bajnoksg OB Fot Trk Attila Nemzeti Sport Kerekes Grta

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Nehéz időszakot hagyott maga mögött Kerekes Gréta, a DSC-SI gátfutója. A 27 esztendős atlétát hosszú ideig térdproblémák hátráltatták, csak az elmúlt hetekben tudott ismét teljes értékű edzésmunkát végezni. A Debreceni Sportiskola háziversenyén még csak 100 méteres síkfutásban indult, de a Budapest Bajnokságot már fő számában, a 110 méter gáton teljesítette.

– A fővárosi megmérettetésre úgy álltam oda, hogy versenymagasságra előtte talán kétszer mozogtam rá – elevenítette fel Kerekes. – Boldogság volt újra versenyezni, a döntőben Kozák Luca mögött második lettem 13.35-el, aminek nagyon örültem, mert az edzőm úgy gondolta, erre csak majd az egy héttel későbbi ob-n leszek képes. Bár rossz futás volt, az idő és az, hogy végig tudtam futni a távot, jó érzéssel töltött el. Az országos bajnokságra úgy mentem, hogy csak magammal foglalkozok, csináljam végig a futást, és az idő is legyen jobb. Ehhez képest ott két tizeddel voltam gyorsabb, 13.16-ot futottam, és állítom, én voltam az egyik legboldogabb a pályán. A következő versenyem a szerdai székesfehérvári Gyulai István Memorial lesz, ahol nagyon szeretek futni, az egyéni rekordom is ahhoz a pályához fűződik, úgyhogy már nagyon várom – mondta el Kerekes Gréta.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában