elsöprő fölény

2020.08.16. 19:37

Hatalmas győzelmet aratott a Loki

Magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot a Loki vasárnap este a Nagyerdei Stadionban.

Fotó: Kovács Péter

Fotó: Kovács Péter

A Merkantil Bank Liga negyedik fordulójában a DVSC a Szolnokot fogadta a vasárnap délután. A találkozó napján már délelőtt 10 órától várták a szurkolókat különböző ingyenes programokkal a Nagyerdei Stadion mellett, úgyhogy akár egy egész napot tartalmasan el lehetett tölteni a találkozó előtt.

Gyors vezetés

Már az első percben lehetőséghez jutott a Debrecen, Tischler sarkazása után Bárány lövését védte Molnár-Farkas, a vendégek kapusa. Többnyire a Lokinál volt a labda a mérkőzés elején, a hetedik minutumban újabb helyzetet alakított ki a hazai gárda, de Sós beadását Bárány csak a kapu mellé tudta fejelni. Nem sokkal később Varga József került helyzetbe, de Molnár-Farksas ismét nagyot védett. Az első tíz percben sorra jöttek a Loki helyzetei, hatalmas lendülettel kezdte a meccset a hazai gárda. A tizenhatodik percben góllá érett a cívisvárosi fölény. Kinyik jobb oldali beívelését Sós Bence fejelte a hálóba. Megszerezte a vezetést a Loki. A játékrész feléhez közeledve a vendégek csapatkapitánya, Kovács Olivér rántotta le Bárány Donátot, amiért sárga lapos figyelmeztetést kapott, a szabadrúgást Ferenczi lőtte el, de a szolnoki hálóőr magabiztosan védett.

Az első félóra végén a MÁV igyekezett megtartani a labdát, és türelmesen támadásokat építeni, de komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani. A harminchatodik percben először akadt feladata Zöldesinek, Rokszin engedett el a rövidre egy életerős lövést, amit hárítania kellett. A játékrész vége előtt nem sokkal egy szolnoki beadást követően Zöldesi ütközött össze Novák Csanáddal, a vendég támadót le is kellett cserélni, Kurdics Levente állt be a helyére. A szünetig már nem változott az eredmény, egygólos Loki-vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Meggyőző fölény

A szünetben nem cseréltek a csapatok. A második félidő első néhány perce viszonylag eseménytelenül telt, Tischler Patriknak volt egy gyenge, erőtlen próbálkozása, amit Molnár-Farkas könnyedén védett. Aztán az ötvenharmadik percben Bényei Ágoston indult meg, Bárányhoz passzolt, aki egy csel után kilőtte a rövid alsó sarkot a tizenhatos vonaláról. Megduplázta előnyét a DVSC. Néhány minutummal később a szolnoki Kotula Máté próbálta meg jobb oldalról ballal a hosszú felső sarokba csavarni a labdát, de lövése a kapu fölé szállt. A hatvannyolcadik percben Tischler helyére állt be Szécsi Márk.

Egy szolnoki szögletet követően Szatmáriról majdnem a saját kapujába pattant a játékszer, de egy szöglettel megúszta a hazai alakulat. A hetvenötödik percben Bárány Donát görcsöt kapott, Korhut Mihály váltotta, aki balhátvéd pozícióba állt be, így Ferenczi János egy sorral fentebb került a pályán. A mérkőzés utolsó tíz perce aránylag eseménytelenül zajlott le, de a végére jött a slusszpoén, egy kontra után Bódi középre adott labdájából Sós Bence megszerezte saját második és a Loki harmadik gólját. A találkozó végén a közönség állva ünnepelte a hajdúsági csapatot.

Bakos Attila

Debreceni VSC–Szolnoki MÁV FC 3–0

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4848 néző. Vezette: Kárpály Mihály (Baghy Csaba, Rózsa Dávid)

DVSC: Zöldesi – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Bényei Á. (Pintér Á., 76.), Varga J., Sós – Bárány (Korhut, 74.) , Tischler (Szécsi M., 67.). Vezetőedző: Kondás Elemér

Szolnok: Molnár-Farkas –Csirmaz, Horgosi, Tamás L., Kovács O., Bárdos – TIsza K. (Földi, 80.), Kónya M. (Berdó, 67.) Rokszin – Novák (Kurdics, 45.), Kotula. Vezetőedző: Csábi József

Gólszerzők: Sós (16.), (90.), Bárány (53.)

Sárga lap: Kovács O. (21.), Kotula (80.), Földi (82.)

Kondás Elemér: Nagyon jól játszott a csapat, ami gólokban is megmutatkozott. Az első negyedórában több gólt is szerezhettünk volna. A második félidőben koncentráltabban kellett játszanunk, erre kértük a fiúkat a szünetben. Kulturáltan futballozó csapattal játszottunk, szerencsére többször meg tudtuk bontani a védelmüket, és gólokat tudtunk szerezni. A szurkolók végig biztatták a csapatot, csodálatos hangulatot teremtettek.

Csábi József: Gratulálok a Debrecen simának tűnő győzelméhez. Kicsit több volt ebben a mérkőzésben. A második félidőben még jól is játszottunk, a Debrecen mintha erre várt volna, ki is végzett bennünket, ők egy magasabb szintű csapat. A támadó szekciónkban elfogytunk, szinte kölykök játszottak a csapatunkban. Valahol erre büszke is vagyok; csak arra nem, hogy kaptunk egy hármast.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában