folytatás a Szolnok ellen

2020.08.26. 07:38

DEAC: önbizalmat adott az első győzelem

A jó hangulatra és az alapos felkészülésre építenek a csapatnál.

Fotó: Napló-archív

Mint ismeretes, a Nyíregyháza elleni, hétvégi találkozón megszerezte első győzelmét a DEAC másodosztályú csapata. A klub Nagy Krisztián kései góljával gyűjtötte be a három pontot. A középpályás a csapat jelenlegi helyzetéről és a következő ellenfélről is beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Igazi csapatmunka volt

Nagy Krisztián nemrég érkezett a fekete-fehérekhez a Kaposvár együttesétől. Az NB I.-es rutinnal rendelkező játékos szerint a hétvégi győzelmük kellő önbizalmat adott a következő összecsapásokhoz. – Többnyire fiatalokból álló gárda vagyunk, és a Szolnok elleni találkozóra is úgy készülünk, hogy hajt minket a vágy az újabb három pont megszerzésére. A Szpari elleni gólommal sokat hozzátettem a jó szereplésünkhöz, de a csapat érdeme, hogy nyerni tudtunk, a társaim nélkül ez nem sikerült volna. Nincs sok időnk a következő találkozóig, de mindenki azon van, hogy a lehető legjobban felkészüljünk – hangsúlyozta a futballista.

Járatnák a labdát

A Nyíregyháza elleni második félidőben látványosan feljavult a DEAC játéka, a középpályás erre is kitért. – Változtattunk a védekezésen, többet tudtuk birtokolni a labdát és éreztük, hogy van keresnivalónk. A pontrúgásokra jobban oda kell figyelnünk, mert az ellenfeleink sokat veszélyeztettek ilyen szituációkból, és a labdát is többet járatnánk. Ezek lehetnek a csapat erősségei a Szolnok ellen is, illetve a szélekről való bontás. Ez tipikusan az a bajnokság, ahol nem lehet egyetlen csapatot sem lebecsülni, ezáltal minden együttes verhető is – emelte ki a játékos, aki az átigazolása óta eltelt időről is szót ejtett.

„Remekül érzem magam Debrecenben. A csapattársak befogadtak, a hangulat is nagyon jó, és egy profi stábbal készülhetünk. Cél a bennmaradás, de ha így játszunk, akár stabil középcsapattá is válhatunk”

– tette hozzá Nagy Krisztián.

PSz

Borítókép: Nagy Krisztiánék (fehérben) hisznek a csapatmunkában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában