20 év ászai

2020.08.04. 15:06

Az egykori Loki-játékos Bodnár Lászlót választották a legjobb jobbhátvédnek

A Nemzeti Sport honlapján keresték az elmúlt 20 év legjobb jobbhátvédjét.

Fotó: Szabó Miklós-archív

A Nemzeti Sport szerkesztősége először elkészített egy bővített, összesen 148 nevet tartalmazó listát, amely objektív szempontok alapján állt össze. Azok a labdarúgók kerültek fel rá, akik 2001 és 2020 között a Nemzeti Sport posztonkénti rangsorában a posztjukon az élen végeztek, vagy abban az évben a válogatott alapemberének számítottak. A névsorban összesen 13 jobb oldali védő volt. Lapunk szakírói közülük választottak ki szavazással ötöt, akik versenybe szállhatnak az olvasók szavazataiért és a csapatba kerülésért – számolt be róla az nso.

Fotó: Szabó Miklós-archív

Ezen a szavazáson jutott a legjobb öt közé Bodnár László, majd az olvasók segítségével ő is nyerte meg a voksolást. Az egykori hátvéd Debrecenben kezdte pályafutását (tagja volt 1999-ben a klub első Magyar Kupa-győztes csapatának), 2000-ben állt légiósnak, amikor az ukrán Dinamo Kijev szerződtette, melynek színeiben a BL-ben és az UEFA-kupában is játszott. A holland Rodánál, majd Salzburgban folytatta. Ezután visszatért a DVSC-hez, amellyel a BL csoportkörébe jutott. Kétszeres osztrák és kétszeres ukrán bajnok, valamint Ukrán Kupa-győztes – írják a honlapon.

A Kisvárda jelenlegi másodedzője a Facebook-oldalán köszönte meg a szavazatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában