alakul a keret

2020.07.21. 17:02

Zajlik az élet a Lokinál, itt vannak a legújabb érkezők

Kovács Róbert és Szabó Kornél már alá is írta kontraktusát.

Fotó: dvsc.hu

A klub továbbra sem lassít tempóján, hiszen erre a hétre is két felkészülési mérkőzést terveztek be. A Loki szerdán 11 órától a Nyíregyháza csapatával csap össze a Nagyerdei Stadionban, majd szombat délután 17:30-tól szintén ugyanott a Kisvárdát fogadja. A szerda délelőtti találkozót a nézők ingyenesen megtekinthetik, várhatóan az A3 és A4 szektorokat nyitják majd meg erre a célra. Ráadásul előtte 10 óra 30 perctől a vezetőség ismét fontos bejelentést tesz, valószínűleg újabb érkezőket köszönthet majd a publikum a keretben.

Az igazolásokon kívül az utánpótlás tehetségeire is nagy figyelmet fordítanak, hiszen a DVSC kedden bejelentette, hogy két fiatal védőjével profi szerződést kötött. A 19 éves Szabó Kornél a elmúlt évben a DEAC játékosa volt, és az elkövetkezendő esztendőben is a az egyetemi együttesnél szerepel majd kölcsönben. A 18 esztendős, saját nevelésű labdarúgó, Kovács Róbert legutóbbi évben pedig oszlopos tagja volt a DVSC II-nek, és egyelőre marad is a kis Lokinál. Mind a két ifjú labdarúgó a Debreceni Labdarúgó Akadémián pallérozódott.

Az adottságok megvannak

A második számú csapat edzője, Szatmári Csaba nyilatkozott a Hajdú-bihari Naplónak Kovács Róbertről. – Nagyon tehetséges játékos, aki jó teljesítményt nyújtott az előző szezonban, voltak nagyon jó mérkőzései, nem hiába ajánlott neki szerződést a klub. A védelemben középen és jobb oldalon is lehet rá számítani. Van még miben fejlődnie Robinak, de ha továbbra is így dolgozik, akkor odaérhet az NB II.-es keretbe, az adottságai szerintem megvannak hozzá. Egyelőre marad az NB III.-as gárdában, itt fog edzeni, és ha valamiért úgy alakul a helyzet, akkor csatlakozhat az első gárdához. Természetesen senkinek sincsen előre bérelt helye a kezdőben, de most úgy gondolom, hogy vele számolhatok, mint az egyik belső védő a következő idényben.

A Lokinál nőtt fel

A Napló megkereste a fiatal védőt is a friss szerződésével kapcsolatban. – Régóta a Lokinál vagyok, és már egy ideje volt róla szó, hogy kaphatok profi szerződést – mondta Kovács Róbert, majd folytatta. – Mégis, amikor megkaptam a hírt, hogy ez valóban így is lesz, akkor azért meglepett és nagyon örültem neki. Tizennégy év alatt szépen végigjártam minden korosztályt, tavaly kerültem fel az NB III.-as keretbe, és azóta itt vagyok. Amikor csatlakoztam a DVSC második számú csapatához, akkor az elején még furcsa volt, de az idősebb, rutinosabb társak nagyon sokat segítettek, így fel tudtuk venni a ritmusát az egésznek. Meccsről-meccsre minél inkább belejöttem, annál inkább élveztem.

Mint ahogy Kovács Róbert edzője, Szatmári Csaba elmondta, a fiatal labdarúgó a következő szezonban is az NB III.-ban játszik majd, ami a hasznára válhat. – Fizikálisan még mindenképpen fejlődnöm kell, és több rutint kell szerezni, hogy egy-egy szituációt jobban és gyorsabban meg tudjak oldani. Szeretnék a felnőtt fociba gyorsan beleszokni, beletanulni. Az előttünk álló idényben szeretnék minél jobb formában lenni, és azt végig kitartani egész szezonba. Célom, hogy majd felkerüljek a felnőtt keretbe, de addig is itt a lehető legjobb helyezést szeretném elérni a csapattal – fogalmazott Kovács Róbert.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában