labdarúgás

2020.07.22. 20:46

A Lokitól érkezett védőt igazolt a DEAC

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata megállapodott Belényesi Csabával, aki így a DEAC-ban folytatja pályafutását. A 26 éves hátvéd bízik benne, hogy jó fejjátékát az ellenfelek kapuja előtt is kamatoztatni tudja.

Fotó: deac.hu

Belényesi Csaba érkezésével az egyetemi csapat hátsó alakzata válhat még acélosabbá. A futballista az előző idényben a kis Loki színeiben négy gólt szerzett az NB III. Keleti csoportjában. Belényesi másodosztályú tapasztalattal is rendelkezik: a Kazincbarcikában 63 NB II.-es összecsapáson jutott szóhoz.

„Sajnos a DVSC-ben nem kaptam annyi lehetőséget, amennyit szerettem volna, reményeim szerint ez változni fog a DEAC-ban – nyitotta a beszélgetést a bekk. – Debreceni vagyok, így itthon futballozhatok, ez is szerepet játszott a döntésemben. Szerencsére a srácok jól fogadtak, ennek köszönhetően a beilleszkedéssel nem volt problémám. Magas labdarúgónak számítok, ebből kifolyólag jó a fejjátékom, amit az ellenfelek kapuja előtt is igyekszek kamatoztatni. A termetem ellenére nem vagyok lassú, emellett a védelmet igyekszem irányítani” – mutatott rá Belényesi Csaba.

A DEAC a másodosztályt a Soroksár elleni mérkőzéssel nyitja, ezt követően a DVSC és a Dorog vár Balogh Pál legénységére.

„Úgy vélem, elég erős a keretünk a bennmaradás kivívásához, bár a rajtig akad még teendőnk. Nem akarok nagyon előre tekinteni, de az első három fordulóból igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni. Bízom benne, hogy a sikeres szereplésből én is ki tudom venni a részemet” – zárta a mondandóját az új játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában