3D-verseny

2020.06.27. 17:25

Négy nádudvari íjászarany a Vekeri-tó partjáról

Három fiatal íjásznak ez volt a debütáló versenye.

Fotó: Papp Lajos-archív

Remek eredményeket értek el az Íjász és Sportlövő Egyesület tagjai a június 20-án megrendezett Letizia MND I. 3D íjászversenyen, amely a karanténidőszak leteltével az első megmérettetése volt a klub tagjainak. A Vekeri-tónál megtartott viadalon heten képviselték a nádudvari színeket, összességében négy arannyal, 1-1 ezüst- és bronz­éremmel, valamint egy 4. helyezéssel a tarsolyukban tértek haza a zömében utánpótláskorú íjászok.

– Egyesületünk íjászai olimpiai reflex és csigás HU (vadász) kategóriában versenyeznek – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak Papp Lajos elnök, ügyvezető. – A rendkívüli helyzet, a kimaradt edzések természetesen törést jelentettek minden egyesület számára, a kiesett pár hónap fizikailag és mentálisan is kihatott a versenyzőinkre. Ennek fényében különösen büszke vagyok az eredményekre, és arra, hogy első versenyén vett részt Nyikos Péter, Szabó Fanni és Nyikos Levente. Kicsit visszafogottan és főleg kíváncsian vártam a sportolóink eredményét, jelen helyzetben leginkább balesetmentes versenyzést, körültekintő magatartást vártam el tőlük. Még a verseny elején megbeszéltük a csapattal, hogy mivel az edzéseken fokozott ütemben próbáltuk pótolni a lemaradást, a mostani szituációban a részvétel a fontos.

„Titokban azért reménykedtem a jó szereplésben, hiszen kitűnő és eredményes íjászai vannak Nádudvarnak, melyet az elmúlt időszak eredményei is igazoltak”

– ismertette az elnök, aki dicsérte a szervezőket is: megítélése alapján példamutatóan jó versenyt rendeztek, a 3D célok nagyszerűen el voltak helyezve a nem könnyű pályán. Mint hozzátette, egy jól megszervezett 3D-s verseny szinte valósághű, az adja leginkább vissza a természetes elejtést, a vadászatot. Papp Lajos a Naplónak arról is beszélt, eredményeivel az egyesület nemcsak a saját, hanem Nád­udvar hírnevét is öregbíti.

Mérföldkövek

– Úgy gondolom, ha egy egyesület a megalakulása után csak tengődik eredménytelenül, az egy városnak sem dicsőség. Aki eredményeket ér el, bizonyít, a település hírnevét dicsőíti, az mindenképp megérdemli a támogatást. Nádudvaron vannak támogatóink, akik látják bennünk a jövőt és természetesen azt, hogy a város sportéletében mérföldköveket érünk el. Jövő augusztusban Szekszárdon rendezik meg a 3D íjászvilág- és Európa-bajnokságot, szeretnénk ott lenni olimpiai reflex és csigás HU kategóriában, így teljes erőbedobással, fegyelemmel és kitartással készülünk tovább – mondta el Papp Lajos.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában