dvsc

2020.06.19. 14:26

Jókívánságokkal halmozták el Haris Attilát

A középpályás túl van a sérülése utáni letargián és a visszatérésére koncentrál.

Budapest 20200531 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Honvéd Debrecen DVSC Fotó Török Attila Nemzeti Sport Haris Attila

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Mint ismeretes, Haris Attila a DVSC Kaposvár elleni 1-1-re végződő találkozóján szenvedett súlyos sérülést. A középpályásnak a mérkőzés elején ment ki a válla, és mivel nem az első ilyen eset volt, hosszú kihagyás várhat rá. A sérülés körülményeiről a Hajdú-bihari Naplóval osztott meg információkat a Loki középpályása.

Támogató üzenetek

A futballistát meglepte, milyen sokan keresték meg a mérkőzést követően. – Számomra elképesztő volt, hogy az esetet követő három napban folyamatosan rezgett a telefonom. Egy üzenet, egy hívás a barátaimtól, ismerősöktől, vagy akár olyan emberektől is, akiktől nem is vártam volna. Sőt, az NB I.-ből is megkerestek páran, akik hasonló sérülést szenvedtek anno, és a támogatásukról biztosítottak. Nagyon köszönöm a rengeteg jókívánságot, és, hogy ennyien érdeklődtek irántam! Még mindig elérzékenyülök, ha belegondolok, mennyi ember vette a fáradtságot, hogy megkeressen és buzdítson.

„Az első pár nap borzasztó volt. Nem tudtam, mennyit kell majd kihagynom a sérülés miatt, miközben szívem szerint ott lettem volna a pályán, hogy segítsem a csapatot. Nagyon megviselt a sérülésem, de a többiek próbáltak átsegíteni a mélyponton, és végül sikerült továbblépnem. Hálás vagyok a pozitív üzenetekért”

– hangsúlyozta Haris Attila.

Visszatérő probléma

A DVSC középpályása nem először néz szembe hosszú kihagyással. – A sérülésem visszatérő probléma sajnos. A bal vállammal hat, a jobb vállammal öt éve műtöttek. Ezek úgynevezett bankart műtétek, amelyek kisebb, de annál rizikósabb beavatkozásnak számítanak. Anno jól sikerült mindkét korrekció, nyolcvanöt százalék volt az esélye, hogy nem ugrik ki többet a vállam, de sajnos februárban és most újra megtörtént a baj. Az a felkarcsontfej, aminek gömbölyűnek kellene lennie, az teljesen egyenesre zúzódott a balesetekkel, ezért muszáj lesz belenyúlni orvosilag. Egy olyan operációt választottunk most, amivel öt százalékra csökkenhet a kiugrás esélye. Csonttranszplantációs műtét lesz, kivesznek a testemből egy csontot, és azt fogják odaműteni, mint ütközőt. Illetve lehet, hogy a szalag- és porcos résszel is foglalkozni kell majd, de az még függ az MR-vizsgálattól.

„A legrosszabb a hosszadalmas, fájdalmas rehabilitáció, ami ezt a beavatkozást követi. Az előző műtéteim után is volt, hogy sírva keltem fel, annyira elviselhetetlen volt a dolog, és sajnos ebben az esetben sem lesz ez másképp.”

A sérüléstől számítva négy-hat hét, amíg egyáltalán a műtétig eljuthatunk. Addig ugyanis nem nyúlhatnak bele, ameddig gyulladt a terület. A műtétet követően pedig maximum hat hónapot vehet igénybe a felépülés. Siófokon, egy vállspecialista fogja végezni a beavatkozást. Remélem, minél előbb visszatérhetek majd a pályára, és segíthetem a csapatot – emelte ki Haris Attila.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában