Jégkorong

2020.06.03. 16:24

Játszóteret festettek a DHK növendékei

Sok kisgyermeknek okoztak örömet a debreceni jégkorongozók.

Fotó: Facebook / Debreceni Hoki Klub

A Debreceni Hoki Klub (DHK) ificsapata is segédkezett a Borbíró téri Megtestesülés Plébánia udvarán található játszótér megszépítésében. A fiatalok kedden egy edzésnek is beillő önkéntes program keretében festették ki a padokat és játékokat.

A Hajdú-bihari Naplónak Máthé Csaba, a DHK sportszakmai igazgatója világította meg a megsüvegelendő ötlet hátterét.

Fotó: Facebook / Debreceni Hoki Klub

– Az egyik vasárnapi mise végén a pap megemlítette, hogy a játszótéri faeszközök eléggé elhasznált állapotban vannak, és kérte, hogy aki tud, segítsen. Ezt hallva én megbeszéltem a fiúkkal, hogy elmegyünk a csapattal, és részt veszünk a felújításban. Azt vallom – és próbálom a srácokat is erre nevelni –, hogy a sportolók életének szerves részét képezi, hogy jelen legyenek a helyi közösség mindennapjaiban és segítsenek, ahol csak tudnak. Büszkén mondhatom, hogy mindenki első szóra, örömmel vállalta, hogy részt vesz a munkában. Amellett, hogy ez egy remek csapatépítő program is volt, sok kisgyereknek okoztunk örömet. Láttam a fiúkon, hogy remekül érezték magukat, jó hangulatban telt a munka, és a végén joggal néztek végig büszkén a munkájukon. Egy ilyen alkalom megfizethetetlen a fiatalok szempontjából is, mert olyan belső értéket ad, amely hozzájárul ahhoz, hogy felnőve jó gondolkozású, felelősségteljes férfiak váljanak belőlük – mondta el Máthé Csaba.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában