labdarúgás

2020.05.19. 13:30

Szolnoki Attila: Korainak tartom a folytatást

A szakvezető szerint várható volt, hogy az anyagiak felülírják a kockázatokat.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Több mint egy hónap után a 26. fordulóval folytatódott a koronavírus-járvány miatt korábban félbeszakadt Bundesliga. Az újrakezdés természetesen megosztotta a sportszerető közvéleményt, sokan örültek a kezdősípszónak, de azok tábora sem volt kicsi, akik kétségeiknek adtak hangot. A Hajdú-bihari Napló Szolnoki Attilát, a megyei másodosztályú Görbeháza szakvezetőjét kérdezte, szerinte elkapkodott volt-e a német futballelit újraindítása.

Nézők nélkül nem az igazi

– A szívem csücske a Bundesliga, de én mind egészségügyi, mind szakmai szempontból korainak tartom a kezdést. Sportszeretőként természetesen nagyon hiányzott, rossz volt az elmúlt időszak foci nélkül, de én még vártam volna. A mérkőzés szurkolók nélkül nem az igazi, főleg egy Bayernnél vagy egy Dortmundnál, ahol 75-80 ezren járnak ki rendszeresen. Gyermekkoromtól kezdve imádom a német futballt és a Bayernt, ha tehetem a bajorok minden meccsét megnézem. Természetesen most is leültem a tévé elé, de megmondom őszintén, edzőmeccs jellege volt a találkozónak: a játékosok fociztak, mert ez a munkájuk, de látszott, hogy nem voltak annyira felpörögve, hozták a kötelezőt egy nem túl magas színvonalú találkozón – elevenítette fel Szolnoki, aki arra is rámutatott, nem véletlenül lett engedélyezve a több csere.

Több volt a sérülés

Mint mondta, a futballisták nagyjából két hét közös edzés után egyből bajnokin léptek pályára, jóval több is volt a megszokottnál a sérülés, az izomhúzódás vagy éppen a görcs. A szakember arra hívta fel a figyelmet, a sűrű menetrendnek köszönhetően várható, hogy további játékosok dőlnek majd ki az idény során.– Természetesen tudjuk, hogy óriási pénzek vannak a labdarúgásban – mi kismiskák vagyunk ahhoz, hogy felfogjuk mekkora összegekről is van szó –, így várható volt, hogy amint a vezetők is rábólintanak az újrakezdésre ismét beindul a mókuskerék. Én arra számítok, hogy a mostani pénzügyi helyzet miatt még jobban kinyílik az olló a topegyüttesek, illetve a kis- és középcsapatok között. Szerintem a nagyok jobban átvészelik a gondokat, de nem lennék meglepődve, ha ez a válság ráébresztené a klubokat, hogy ilyen feszes költségvetéssel hosszú távon nem lehet fennmaradni, muszáj, hogy képezzenek valami tartalékot a gyengébb időszakokra, vagy az előre nem látható esetekre.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában