Labdarúgás

2020.05.21. 17:34

Sárrétudvariban a tabella elején állni a hosszú távú cél

Újra edz a csapat, Szabó Lajos néhány felkészülési meccset is lekötne későbbre.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Magyar Labdarúgó-szövetség az NB I. és a Magyar Kupa küzdelmein kívül minden sorozatot lezárt eredményhirdetés nélkül. A Hajdú-Bihar megyei első osztályban a Sárrétudvari KSE – előző szezonban elért harmadik helye után – a lezáráskor az ötödik pozíciót foglalta el. A klub vezetőedzője, Szabó Lajos beszélt a Hajdú-bihari Naplónak a csapat csonka szezonjáról.

– A nyáron volt néhány távozónk, úgyhogy gyengültünk egy kicsit – kezdte.

„Az a hosszú távú tervünk, hogy mindig a tabella elején végezzünk, beleadunk mindent, aztán meglátjuk.”

– Szoboszló és Monostorpályi ebben a szezonban jobb kerettel rendelkezett, mint mi, úgyhogy Hajdúböszörménnyel és Újfaluval voltunk harcban a harmadik helyért. Az elején nagyon nehéz volt a sorsolásunk, sok vereséget szenvedtünk. Utána viszont a téli szünet előtt mind a hét meccsünket megnyertük, ez egy jó széria volt, és a csapat minden olyan mérkőzést hozott, amire azt mondtuk, hogy „kötelező győzelem” – mondta a szakember.

Gólkirályok

A csonka bajnokság gólkirálya Sárrétudvariról került ki. – Vass Ádámnak nagy szerepe volt a jó eredményekben, huszonegy gólt szerzett, és Szabó Lajos Mátyás utolsó néhány meccse is gólgazdaggá sikerült, amikor már megszokta a felnőtt légkört. Az a helyzet, hogy a pihenő után kicsit visszaesett a teljesítményünk, nehéz úgy, hogy többen közben futsaledzésekre is járnak, és ugye munka is van mellette. A télen visszatérő korábbi gólkirályunk Bajnók Imre erősítést jelentett, de őszintén, volt, aki részéről egy kis érdektelenséget tapasztaltam, úgyhogy tavasszal mind a két éllovas ellen kaptunk egy hatost, azért ennyit nem illik. Az utolsó mérkőzésünkön, amikor már kettővel vezettünk Vámospércs ellen, akkor több ziccert kihagytunk, és a végén ponttal távozott az ellenfél, úgyhogy ez jelzés volt, hogy nem vagyunk még mentálisan egyben. Ezért nem bánom annyira, hogy vége lett a bajnokságnak – mondta a vezetőedző.

Március közepétől kezdve a sportcsapatoknak nem volt lehetőségük edzeni, ez nem volt másképp Sárrétudvariban sem. A múlt héten gyűltek össze először a játékosok, szerdán és szombaton volt tréningjük. Szabó Lajos elmondta, hogy a következő szezon kezdetéig ezt a heti kétalkalmas ütemtervet szeretné tartani. – Hagytuk a fiúkat pihenni, most ráhangolódó edzéseink vannak, úgy hallottuk, hogy augusztusig nem is indul az idény. Addig majd próbálunk a környékbeliekkel, Újfaluval vagy Szobosz­lóval egy-egy felkészülési meccset leszervezni.

Helyi gyerekek

Szabó Lajos szeretne a fiatalokra építeni a jövőben is. – Nem volt tavasszal ifiedzőnk, ezért én voltam velük, örülnék neki, ha néhány helyi gyerek itt maradna még a csapatnál. Kiss Csaba kollégám foglalkozott közben a felnőttekkel, szerintem jó munkát végzett.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában