Labdarúgás

2020.05.04. 16:55

Még nem tudni, mi lesz a megyei bajnokságok sorsa

Csige László szerint kérdéses, hogy sikerülne időben befejezni a bajnokságokat.

Fotó: Kovács Péter

Hétfőtől lépett hatályba a sportrendezvényekkel és edzésekkel kapcsolatos legújabb rendelet, mely engedélyezi a zárt kapus sporteseményeket. A Hajdú-bihari Napló megkereste Csige Lászlót, az MLSZ Hajdú-Bihar megyei igazgatóját, hogy a megyei labdarúgó-bajnokságokat ez miként érint.

– Már érdeklődtek a megyei kluboktól, hogy mi várható – ismertette Csige László.

„Nekik is azt tudtam mondani, az MLSZ elnökségének határozatára várunk, mert Csányi Sándor elnök úr még a közgyűlés előtt úgy fogalmazott, mihelyst enyhít a szigorításokon a kormány, a szövetség is változtat.”

Az kérdéses, hogy ez vonatkozik-e majd az amatőr osztályokra és az utánpótláscsapatokra. Annak például én nem sok értelmét látom, hogy nézők nélkül, zárt kapuk mögött folytatódjanak a megyei küzdelmek. Tizenegy forduló van hátra az első osztályú bajnokságból, ha május második felében elkezdődik a pontvadászat, nagyon soká lesz vége. Adódna a szerda-szombat ritmus lehetősége, de dolgozó emberekről lévén szó, nagyon nehéz lenne kivitelezni, plusz a munkahelyi elfoglaltságok miatti hiányzások megváltoztathatnák az erőviszonyokat is – hívta fel a figyelmet a szakember.

Csige László lapunknak úgy fogalmazott,

nem lehet tudni, hogy az amatőr bajnokságok folytatásának kérdését kire bízzák, elképzelhető, hogy a megyékre, de valószínűbb, hogy központilag döntik el, kell-e még focizni ebben a szezonban.

Az igazgató elmondta, bár saját véleménye az, hogy el kellene engedni ezt a bajnokságot az alsóbb osztályokban, és augusztusban új lappal kezdeni, de amennyiben úgy döntenek az illetékesek, hogy folytatódjon a bajnokság, akkor természetesen folytatódni fog.

– Ha nem lesz bajnokság, de engedélyeznek valami alternatívát a szövetségben, arra az esetre felvetődött az az ötlet, hogy – kellő számú érdeklődő csapat esetén – lehetne egy 4-5 fordulós megyekupát rendezni, amiben tudnánk valamiféle győztest hirdetni, ha már bajnokot nem is – nyilatkozta Csige László.

MSZ

Borítóképünk az idén februárban lejátszott Hajdúböszörmény-Monostorpályi megye I.-es mérkőzésen készült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában