Labdarúgás

2020.05.05. 19:10

Közelebb a normalitáshoz: újraindul a bajnokság

Három hét múlva ismét futballozni fognak az élvonalbeli csapatok.

Debrecen 20200215 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Debrecen DVSC Mezõkövesd Zsóry Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport Ferenczi János Nagy Dániel

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A MLSZ hétfőn este bejelentette, amire már valahol lehetett számítani, hogy folytatódnak az NB I. és a Magyar Kupa küzdelmei májusban, valamint a női bajnokságot is be kívánják fejezni a pályán.

Az is kiderült, hogy a szövetség ezen kívül minden versenysorozatát befejezettnek nyilvánította.

A férfi NB I.-ben május 30-án rendeznek újra teljes fordulót. A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után a május 23-i Magyar Kupa-elődöntő első mérkőzéseivel indul el a magyar futball.

A szövetség elnökségi határozatában az is benne van, hogy

„legkésőbb július 12-ig be kell fejezni a 2019–2020-as idényt. Egy csapat két bajnoki mérkőzése között legalább három napnak kell eltelnie, ám egy Magyar Kupa-találkozó és egy NB I.-es meccs között elég a két nap pihenő is.”

Mentálisan is nehéz

– Tudtuk, hogy amint a kormány lehetővé teszi, újra fog indulni a futball itthon – nyilatkozta a Naplónak Róka Géza, a DVSC cégvezetője. – Zárt kapuk mögött zajlanak majd a mérkőzések, és nagyon szigorú járványügyi előírások mentén. Hétfőn megtartottuk az első megbeszélést ez ügyben az irodai dolgozókkal, ugyanis szeretnénk ezen a téren is visszakerülni a régi kerékvágásba, a biztonsági előírásoknak megfelelő intézkedéseket követően, mint például a fertőtlenítés. Ugyan még nem megszokott körülmények között dolgozhatunk, de már közelítünk a normális mederhez, és ez megkönnyebbülés mindenkinek – fogalmazott a sportvezető, aki sportszakmai kérdésekben nem akart állást foglalni, de szerinte nem csak a fizikális felkészültségen múlik a majd az eredményesség, hanem a pszichés állapoton is.

Róka Géza | Fotó: Nemzeti Sport-archív

– Ez egy speciális helyzet, és ne feledjük, hogy a koronavírus-járvány előidézte változások valahol mindenkinek sokkot okoztak. Most egy kemény sorozatterhelés vár a játékosokra, ami szintén nem megszokott a számukra. Jósolni nem tudok, de ami lehetséges, azt el fogjuk követni a klubnál a jó szereplés érdekében. Az első mérkőzések után okosabbak leszünk – mondta a cégvezető hozzátéve, hogy a meccsrendezéssel kapcsolatban részletes szabályrendszert dolgozott ki az MLSZ, amelynek csak nagy odafigyeléssel és körültekintéssel lehet megfelelni. Ennek pedig milliókban kifejezhető költségei lesznek minden klubnál.

Ami a menetrendet illeti, a fordulókat szerdánként és hétvégente fogják lebonyolítani, a televíziós közvetítések miatt valószínűleg pénteken, szombaton és vasárnap is lesznek meccsek.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában