e-sport

2020.04.11. 17:50

Virtuális kiütéssel győzött DVSC

Haris Attila kihasználta a gyors kiállítás adta előnyt, és gólzáporos győzelmet aratott az első meccsen.

Fotó: dvsc.hu

Ha a koronavírus-járvány miatt nem függesztik fel a pontvadászatot, a DVSC szombaton az Újpest otthonában lépett volna pályára az NB I. 28. fordulójában. A lila-fehérek kihasználva a kényszerszünetet úgy döntöttek, minden héten kihívják a soroslás szerint ellenfél egy képviselőjét a népszerű focis játékban, a FIFA-ban egy oda-visszavágós virtuális mérkőzésre.

A Loki természetesen állt a kihívás elé, így szombat délután a piros-fehérektől Haris Attila ragadott kontrollert, míg az Újpest részéről Csongvai Áron ült a monitor elé. Mivel a magyar bajnokság nincs benne a játékban, így a DVSC középpályása a Liverpoollal játszott, míg Csongvai a PSG-t választotta. Az első összecsapás fölényes, 6–0-ás angol győzelmet hozott, a visszavágó pedig 2–2-es döntetlennel zárult, így összesítésben Haris 8–2-re múlta felül a lilák fiatal középpályását.

– Az első mérkőzést nagyban befolyásolta a gyors kiállítás, onnantól kezdve az ellenfelem kereste magát, amit én meg tudtam lovagolni – adott gyors értékelést a Naplónak Haris Attila. – A félidőben már öttel mentem, így igazából a második 45 percben az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség a lefújáskor. A visszavágó sokkal kiegyenlítettebb volt, sőt, inkább a másik fél akarata érvényesült. Mérges vagyok magamra a két bekapott gólért, mert én ajándékoztam azokat Áronnak: előbb a kapussal passzoltam el magam, majd a középső védőmmel rúgtam rá a labdát az ellenfél csatárára. Szoktam fifázni otthon az online felületen is és a barátaimmal is, így nem izgultam az összecsapás előtt. Örömmel veszek részt ilyen kezdeményezésekben, mert amellett, hogy jól szórakozunk támogatni tudjuk a bajba jutottakat. Az újpestiek nagyon profin megszervezték ezt az egészet, gratulálok nekik. Remélem sok adomány összegyűlt és bízom benne, hogy a többi csapattól is lesznek hasonló kezdeményezések, én a magam részéről szívesen vennék részt benne – nyilatkozta a debreceni fedezet.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában