labdarúgás

2020.04.14. 15:01

Nem hisznek a folytatásban

A megkérdezett megyei gárdáknál úgy számolnak, hogy leghamarabb ősztől indulhat újra útjára a labda.

Fotó: Pataki Ernő archívuma

Lassan egy hónapja, hogy a koronavírus-járvány miatt befagyott a magyar labdarúgás, így értelemszerűen a megyei bajnokságokban is leállt, vagy el sem kezdődött a küzdelem. A Hajdú-bihari Napló három együttesnél érdeklődött, hogy ott vajon miként látják az esélyét a folytatásnak, egyáltalán érdemes lenne-e befejezni a mostani szezont.

Fotó: Szitkó Róbert archívuma

A megyei első osztály harmadik helyezett Berettyóújfalu vezetőedzője, Szitkó Róbert úgy véli, szinte esélytelen a tavaszi-nyári folytatás.

– Úgy gondolom, hogy nem fog folytatódni a bajnokság, ugyanis jelen pillanatban nem lehet olyan döntést hozni, amit felelősségteljesen tudunk vállalni akár a klubvezetők, akár az MLSZ részéről. Ha szükségessé válna, mi a csapatunkat össze tudnánk szedni, lassan már 10 éve együtt vagyunk, eddig minden nehézséget meg tudtunk oldani, így ezzel is megbirkóznánk. Az egy másik kérdés, hogy mennyire befolyásolná a kihagyás a játékunkat, mert valószínűsítem, hogy fizikálisan visszaestek a futballistáim attól függően, ki mennyire figyelt oda magára. A megyei első osztályban változó a helyzet, van, aki önszorgalomból edzésben maradt próbálva magát minél jobb erőállapotban tartani, de akadnak, akik gyakorlatilag leálltak. Az újraindítás előtt legalább három hét közös munka kellene ahhoz, hogy a játékosok fizikálisan rendben legyenek, de valószínűleg ehelyett azonnal jönnének a meccsek – mondta el Szitkó Róbert.

A bajnokságok felfüggesztése nem csak a szurkolókból, hanem a játékosokból is vegyes érzelmeket váltott ki, van, aki könnyebben, de akad, aki nehezebben élte meg a döntést. Pataki Ernő, az első osztályt vezető Monostorpályi 12 gólos csatára utóbbiak táborát gyarapítja.

– Rosszul esett a határozat, mert évek óta már csak a megyei bajnoki cím hiányzik a gyűjteményemből – világított rá a bosszúsága egyik legfőbb okára Pataki. – Nem hinném, hogy folytatódni fog a bajnokság, mindannyian azon a véleményen vagyunk, hogy végül semmisnek fogják venni az egész idényt, és ősztől megpróbálnak egy új szezont, hátha addigra lecseng a járvány. Hallottam egy olyan felvetést, hogy szerda-szombat ritmusban lehetne talán folytatni, de amatőr osztályban munka, iskola mellett ez kivitelezhetetlen. Két valószínűbb opció létezik: az egyik, hogy semmisnek veszik az idényt, a másik, hogy bajnokot hirdetnek, bár utóbbit eléggé igazságtalannak tartanám. Nekünk most következne a rangadónk a Hajdúszoboszlóval, szerintem e között a két alakulat között dőlt volna el a bajnoki cím sorsa, és a Szoboszlóval szemben nem volna fair a döntés, ráadásul mi is hallgathatnánk, hogy egy csonka bajnokságot nyertünk meg – nyilatkozta a 29 éves támadó.

Pataki Akcióban
Fotó: Pataki Ernő archívuma

A megyei harmadosztály déli csoportjában el sem tudtak kezdődni a küzdelmek, így ott legalább annyiban tűnhet igazságosabbnak a helyzet, hogy minden csapat csak egyszer játszott egymással. A Légy Erős SE gárdájának rutinos támadója, Köstner Tamás azért még nem jelentené ki, hogy el kell felejteni a szezont.

– Az én véleményem az, hogy későn függesztették fel a bajnokságokat. Azt nem mondanám, hogy a helyzet normalizálódásával a mi szintünkön nem lehetne újraindítani a meccseket, mert az amatőr futballban nem mozognak akkora pénzek, ráadásul az edzésmunka sem olyan, hogy hatalmas lemaradást okoz a korlátozás. Például nálunk a téli felkészülést leginkább a hétvégi éjszakába nyúló taktikai megbeszélések jelentették, ahol számos szakmai érvet ütköztettünk – ismertette a 17 gólnál tartó játékos, aki azt is elárulta, a gárda grandiózus tervekkel vág majd neki a folytatásnak, ugyanis három év múlva Bajnokok Ligájának főtábláján szerepelnének.

Fotó: Köstner Tamás archívuma

Az elképzelés a következő: jövőre elhódítják a Magyar Kupát, mely automatikus belépőt jelent az Európa-ligába, majd azt is megnyerve máris a BL-ben találja magát a gárda. Az infrastrukturális résszel biztos nem lesz gond, ugyanis Pallagon hamarosan elkezdik építeni a csapat új pályáját, az Estadio BeStrong-ot, amely méltó helyszíne lehet majd a történelmi menetelésnek.

– Ez még a jövő, egyelőre az idei folytatásra koncentrálnánk, azért is szeretnénk megnyerni a bajnokságot, mert csapattársunk, a Lokiból jól ismert Madar Csaba ezzel minden osztály bajnoki címét be tudná zsebelni, valószínűleg egyedülálló módon – mondta Köstner.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában