kézilabda

2020.04.22. 18:21

Karnik Szabina: debreceni maradok!

Nyártól Kisvárdán kézilabdázik Karnik Szabina, akinek sok szép emléke van a DVSC-ben eltöltött éveiről.

20190904 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló DVSC Fehérvár kézilabda mérkőzés. képen: Karnik Szabina #77

Fotó: Matey István, archívum

A DVSC Schaeffler jelenlegi keretéből Karnik Szabina lépett először pályára Loki-mezben. Szacsa alig 16 és fél éves volt, amikor 2007 januárjában a Hódmezővárhely elleni Magyar Kupa-mérkőzésen pályára küldte őt az akkori vezetőedző, Bíró Imre – emlékeztet a dvsckezilabda.hu.

A debreceni tehetségre a már akkor is nagy álmokat szövögető Győri ETO-nál is felfigyeltek, a Dunántúlra költözött, ám egy súlyos térdsérülés után nagyon messze került első osztályú álmaitól. Végül Hajdúnánáson tért vissza a sportágba, majd 2011 őszén, amikor nagy gondban volt a debreceni női kézilabda, újra piros-fehérbe öltözött.

„Hú, tényleg ilyen régen játszottam az első felnőttmeccsemet a Lokiban” – hökkent meg Szabina a 13 éves emlék felelevenítése okán. „Sajnos én nem itt töltöttem az egész pályafutásomat, mint Nyüzi, hiszen nagyon fiatalon Győrbe kerültem, ott pedig megsérültem. Amikor Hajdúnánásról visszajöttem., idő kellett, hogy előbb magamat érjem utol, aztán a többieket” – nyilatkozta a klubhonlapnak.

Karnik Szabina összesen 216 első osztályú meccset játszott eddig, ebből 137-et a DVSC-ben.

Loki-mezben a legjobb formában talán 2016 tavaszán kézilabdázott, a Dunaújváros ellen drámai csatában megnyert bajnoki negyeddöntő párharc két meccsén összesen tízszer volt eredményes. Ezután következett egy feledhető szezon Újvárosban, majd két remek év az MTK-ban, Golovin Vlagyimir irányítása mellett. A kék-fehéreknél 53 bajnokin 317 alkalommal volt eredményes, egyértelműen ő volt a fővárosi együttes játékának kulcsfigurája.

„Egyre jobban ment a játék, a 2014/15-ös, majd a következő szezon már szép emlék számomra” – folytatta Szacsa. „Aztán Dunaújvárosban szerződtem, ahol nem jött össze semmi, ezért is döntöttem a váltás mellett, s igazoltam az MTK-ba. Itt Vova irányítása mellett éltem a másodvirágzásomat, majd két év után döntöttem úgy, hazatérek Debrecenbe! Nem úgy terveztem, hogy egy év után újra váltanom kell, de azt hiszem, ez volt a helyes döntés. Az MTK-ban rám épült szinte minden, tétlen helyzetben azt várták, hogy majd a Szacsa megoldja. Egy ilyen helyzetből bekerültem egy olyan keretbe, ahol nagyon sokan meg tudják oldani. Egyre nehezebb volt a szituáció, egyszerűen nem tudtam véghez vinni, amit meg akartam csinálni!” – mondta a Loki játékosa.

Szabina nyártól Kisvárdán folytatja pályafutását, s már nagyon várja, hogy a jelenlegi helyzet után az élet visszatérjen a normális kerékvágásba,

„Az a legfontosabb, hogy lehessen normálisan készülni, ősszel elkezdődhessen a bajnokság” – beszélt reményeiről Szabina. „Nagyon jó a kapcsolatom a családommal, de ez a bezártság már nekem is sok, inkább napi kettőt edzek magamban, futok, erősítek. Közben készülök a vizsgáimra, a Debreceni Egyetemen gazdálkodás-menedzsment szakon vagyok elsőéves hallgató.

„Mindegy, hogy merre vet a sors, debreceni maradok, itt van az otthonom, s bár a következő szezontól egy másik csapat sikeréért harcolok majd, a szívemben itt maradt a csapat, a közönség!”

- zárta szavait Szacsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában