nem felejtették el

2020.04.09. 10:31

Izraeli punkokkal szerepel egy klipben a Loki egykori legendája

Sándor Tamást máig nem felejtették el a Beitar Jerusalem szurkolói.

Israeli Sandor Tamas (R) of Beitar Jerusalem and David Digmelazhvili of the Georgia Tblisi fight for the ball during the UEFA cup qualifiers 24 August 2000 at the Teddy Kollek Stadium in Jerusalem. (ELECTRONIC IMAGE) (Photo by ANDRE DURAND / AFP)

Fotó: AFP

A legnépszerűbb videomegosztó portálon már egy éve megtalálható a Haachim Zabari (magyarul nagyjából: A Zabari-testvérek) nevű izraeli punkrock-banda klipje, melyben a debreceni futballrajongók számára egy ismerős arc tűnik fel. A videóban az énekes féltve őrzi a Beitar-mezes játékmester, Sándor Tamás matricáját, amelyet a futballisták fotóit tartalmazó albumban gyűjtenek össze a szurkolók. A zenész semmiképpen nem cserélné el semmire az Izraelben is roppant népszerű középpályás portréját.

Átküldték a klipet

– Nemrég hívott fel egy újságíró Izraelből, interjút készített velem, úgy látszik, ott is tombol az uborkaszezon a sporthírek terén – nyilatkozta a Naplónak „Tobe”, aki 1998-tól 2002-ig futballozott a jeruzsálemi Beitarban. –Megszavaztatták a szurkolókat, ki volt a negyven legnépszerűbb játékosa a klubnak, és én is bekerültem a top 40-be. Kértek tőlem fotókat az újságba, és küldtem egy „rockandrollos” képet is. A zsurnaliszta rácsodálkozott, hogy van egy zenekarom, s erről is írt a cikkben. Megjelent az írás, és a Haachim Zabari tagjai, akik fanatikus Beitar-drukkerek, olvasták ezt, és elküldték a Wyrfarkas Facebook-oldalára az említett klipet – fogalmazott az Izraelben 115 mérkőzésen 24 találatot jegyző korábbi labdarúgó.

Kertészkedik

Sándor Tamás emellett könyvben is szerepel odakint, s nyugodtan kijelenthető, nem felejtették el a klub szurkolói. A DLA-n edzősködő sportoló máig tartja a kapcsolatot a kintiekkel.

– Van egy nagyon jó barátom, egy helyi újságíró, ő szokott minden évben jönni hozzám, és mi is voltunk már nála vendégségben. Vele rendszeresen beszélgetünk az internet segítségével. Legutóbb öt éve tettünk eleget a meghívásának – mondta Sándor, aki volt csapattársával, Hamar Istvánnal is volt már Jeruzsálemben. Az egykori kedvenceket felismerték, az utcán, a piacon vagy éppen a hotelben, ahol megszálltak.

„Nagyon kedvesek voltak velünk, a barátom pedig mindenhová elkalauzolt minket, természetesen Beitar-mérkőzésen is jártunk”

– mondta „Tobe”, aki a bezártság érzése ellen kertészkedéssel küzd.

– Amikor látható volt, hogy kijárási korlátozás lesz, elmentünk a feleségemmel egy kertészetbe, és bevásároltunk, úgyhogy most a ház környékét csinosítjuk, és persze online edzéseket tartok a DLA-s gyerekeknek – árulta el Sándor Tamás.

TN

Nagyapai örömök

A héten látott napvilágot a hír, miszerint Sándor 45 évesen nagyapa lesz. Az exlokista erről a Borsnak beszélt egy interjúban. Veje a Loki védője, Kinyik Ákos, aki egy éve házasodott össze Sándor lányával. Az egykori labdarúgó a lapnak azt is elárulta, fiúunokája születik majd, a babát szeptemberre várják, majd hozzátette: „nagyon boldog mindenki, én hasonló örömmel fogadom a gratulációkat, mint anno egy-egy jobb meccsem után.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában