videóval

2020.04.22. 18:04

Főpróbával készültek az MLSZ online közgyűlésére

Róka Géza örülne, ha legközelebb már hagyományos közgyűlést tartana a szövetség.

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közgyűlése kedden egyhangúlag újabb öt évre Csányi Sándort választotta meg a szervezet elnökének. Az eseményen emellett elfogadták a szövetség szakmai és egyszerűsített pénzügyi beszámolóját, valamint az MLSZ szakmai és pénzügyi tervét. Új elnökséget is választottak, melynek tagjai dr. Anthony Radev, dr. Török Gábor, Balogh Gabriella, Bánki Erik, Berzi Sándor, Dankó Béla, Garancsi István és Nyilasi Tibor lettek. A koronavírus-járvány miatti helyzetben a közgyűlést az informatikát segítségül hívva online tartották, ennek kapcsán a Hajdú-bihari Napló Róka Gézától, a DVSC cégvezetőjétől arról érdeklődött, résztvevőként miként élte meg az eseményt.

– Teljesen szokatlan formátum volt ez, ha minden igaz, a futball világában ez volt az első ilyen típusú küldöttközgyűlés. Szerencsére technikai zűröktől mentesen zajlott le a rendezvény. A labdarúgó-szövetség mindent megtett, hogy minél gördülékenyebben menjen az események: múlt héten volt egy főpróba, amelyen majdnem 50-en vettünk részt, és már akkor érezni lehetett, hogy nem lesz probléma élesben sem. A közgyűlés 10 ától kezdődött, de előtte 30 perccel már lehetett csatlakozni a konferenciahíváshoz, a 75 érvényes mandátummal rendelkező küldöttből a kezdéskor csupán öten hiányoztak – ismertette a közgyűlés mandátumvizsgálóbizottsági tagjának is megválasztott Róka Géza.

Az online közgyűlés menetrendje nem különbözött a hagyományostól, megvoltak a megfelelő napirendi pontok, és természetesen a technikai lehetőségeket kihasználva lehetőség nyílt felszólalásra, amivel éltek is.

– Egy közgyűlést eleve mindig alaposan előkészítenek, erre ez fokozottan igaz volt, hiszen egyrészt online történt, másrészt a jövőre nézve meghatározó döntéseket kellett hozni: elnököt, elnökséget és testületi tagokat választani, valamint elfogadni a pénzügyi beszámolót, hogy csak a legfontosabbak említsem. Megkaptuk előre az íratanyagot, így mindenki pontosan tudta, miről is dönt a szavazatával. Furcsa volt átélni ezt, de a végén egyben megnyugtató is, hiszen a meghozott döntések jogilag ugyanolyan érvénnyel bírnak, mintha hagyományos közgyűlésen történtek volna.

„Ez a kényszer szülte megoldás működött, de természetesen nem szeretne ebből senki hagyományt teremteni, mind azt reméljük, hogy a veszély elmúltával minél hamarabb visszazökkennek a dolgok a régi kerékvágásba”

– mondta el a cégvezető.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában