röplabda

2020.04.28. 11:20

A DEAC-ban fejezné be a karrierjét a válogatott

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapatának egyik húzóembere Tóth András. A 31 esztendős játékos elégedetten értékelte a szezont.

Fotó: deac.hu

Tóth a rutinjának köszönhetően a fiatalokat hasznos tanácsokkal látja el.

A Magyar Röplabda Szövetség néhány hete jelentette be, hogy a koronavírus miatt a mostani szezont nem tudják befejezni a csapatok. A DEAC férfi röpisei az alapszakaszban a harmadik helyen végeztek, így bejutottak az Extraligába. A felsőházban sem lógott ki a mezőnyből az alakulat, a Kecskemét és a MAFC legyőzése komoly sikernek számít.

Fotó: deac.hu

“Amikor a szövetség úgy döntött, hogy szünetelni fog a bajnokság, már nem sok esélyt láttam a folytatásra. Maradt bennem némi hiányérzet, ugyanis amit elkezdtünk, nem tudtuk a pályán befejezni” – kezdte a beszélgetést Tóth András. “Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, több meccsünk is remekül alakult. Talán a MAFC elleni győzelmünket tartom a legszebbnek. Szerencsére a csapat rengeteget fejlődött, és az is lényeges, hogy a hangulat kiváló volt. Hubicska Patrik sokszor hozott extrát, Nagy Attila új posztján is bizonyított, Kiss Imi pedig a sérüléséből visszatérve utolérte magát, de gyakorlatilag mindenkit ki lehetne emelni. Sajnálom, hogy Bagics Balázs kidőlt a sorból, hiszen ő egyértelműen vezéregyéniség. Az Extraligában sem jöttünk zavarba. A DEAC gyakorlatilag amatőr együttesnek számít, de a fiúk elhitték, hogy helyük van a mezőnyben” – mutatott rá a feladó.

Tóth Andris rutinja nem csak a pályán ér sokat. A korábban a magyar válogatottban is szereplő játékos hasznos tanácsokkal látja el a fiatalabbakat, akik nyitottak az információkra.

“Balázsra és rám is odafigyelnek a srácok. Fejlődni akarnak, így gyakran kérdeznek tőlünk. Örülök, hogy a meccseken mindig odatették magukat, és a teher sem nyomja őket össze” – fogalmazott Tóth.

Fodor Antal vezetőedző korábban kijelentette, szeretné egyben tartani az alakulatot. A jelek szerint a tréner a következő szezonban is számíthat Tóth Andrásra.

“A szóbeli megállapodás már megszületett. Remekül érzem magam az együttesnél, szeretek itt röplabdázni. Úgy tervezem, hogy a DEAC-ból vonulok vissza, bár még ez a téma nem foglalkoztat. Tóni bácsi pályafutásom egyik legjobb edzője, és a csapattársaimmal is kiváló a viszonyom” – zárta mondandóját Tóth András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában