közbeszólt a járvány

2020.03.30. 20:56

Sajnálná, ha nem tudnák lejátszani a bajnokságot

Kota Gabrielláék a jegyvásárlást követően néhány órával már a repülőgépen ültek.

Mint sokan mások, Kota Gabriella is nagypályán kezdett futballozni, aztán 15 évesen ment el az első futsaledzésére. Elmondása szerint hamar megszerette ezt a sportot a játék gyorsasága és taktikussága miatt. Pályafutása a Mezei-Vill FC-ben kezdődött, ahonnan a DEAC-hoz igazolt, aztán következett a Hajdúböszörményi TE. A 22 éves futsalos itt három bajnoki címet nyert, és a magyar válogatottba is bekerült. Tavaly nyáron döntött úgy, hogy külföldön próbál szerencsét, és az olasz másodosztályban szereplő Vis Fondi csapatába igazolt. Fondi Rómától délre mintegy 140 kilométerre található.

– Az elején egy kicsit nehéz volt a beilleszkedés, de ez szerencsére változott, ahogy egyre jobban beszéltem a nyelvet, a társak nagyon befogadóak voltak, úgyhogy ezzel nem volt gond. A Serie A2-ben vagyunk a második helyen, eddig nagyon jól ment a csapatnak, három pontra vagyunk az éllovastól, és pont ellenük játszottunk volna, amikor felfüggesztették a bajnokságot – mondta a sportoló.

Gyorsan összepakolt

Kota Gabrielláék március elejétől kezdve már edzeni sem tudtak együtt, hiszen a sportcsarnokok nyitvatartását is korlátozta az olasz kormány, így otthoni feladatokat kellett végezniük. Március 9-én este Giuseppe Conte miniszterelnök bejelentette, hogy éjféltől az egész ország „vörös zónás”, és mindenkinek a lakásában kell maradnia, a városokat csak munkavégzés céljából lehet elhagyni. A futsalosnak gyorsan kellett cselekednie.

– A hír hallatán egyből beszéltünk Rábl Jánossal, aki a Fonditól nagyjából 60 kilométerre fekvő Latina csapatában játszik, hogy sürgősen haza kellene mennünk. Éjjel két óra körül tudtunk jegyet venni a reggel kilenckor induló budapesti repülőgépre. Gyorsan összepakoltuk a legszükségesebbeket, mert öt órakor már indult a vonat. Először be kellett mennünk Rómába, és onnan a Fiumicino reptérre, sikerült elérnünk az indulást, de egy csomó cuccunk kint maradt, ráadásul egész éjszaka nem aludtunk semmit – mondta.

Végzi a feladatokat

A kalandos hazaérkezés óta három hét telt el, és jelen állapotok szerint a Serie A2 folytatása továbbra is kérdéses. Kota Gabriella ennek ellenére kitartóan csinálja az otthonra kiadott gyakorlatokat, bár elmondása szerint ennyi idő után már kezd kicsit monotonná válni, de tartja magát az edzéstervekhez. A sportoló bízik benne, hogy befejezhetik a bajnokságot, de arról is beszélt, ha ez nem lehetséges, akkor egy darabig biztos nem tér vissza Olaszországba.

– Szeretném elvégezni az egyetemet, az utolsó tanévem van hátra, és szeptembertől erre fogok koncentrálni, de a diploma megszerzése után mindenképpen szeretnék még visszamenni – zárta gondolatait a válogatottban alapembernek számító játékos.

BA

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában