davis kupa

2020.03.04. 15:42

Eredményes játékot vár a szövetségi kapitány

Köves Gábor a hazai pálya ellenére a legjobbjukat nélkülöző belgákat tartja esélyesebbnek.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Mindkét szövetségi kapitány eredményes és jó játékot vár el csapatától – derült ki a Magyarország–Belgium Davis-kupa (DK) mérkőzés hivatalos szerdai sajtótájékoztatóján. A pénteki és szombati mérkőzéseknek is helyt adó Főnix Csarnokban megtartott eseményen előbb Köves Gábor magyar kapitány állta az újságírók kérdéseit. A szakember dicsérte az új borítású pályát és bizakodott, hogy tanítványai borítják a papírformát.

Kompromisszumot kötöttek

– Úgy látom mindkét top 100-as játékosom jó formában van, mind Balázs Attila (76.) mind Fucsovics Márton (84.) jól mozgott az edzéseken. Itt most nem számít, hogy ki lesz az első számú játékos, a Davis-kupában egymásért és a csapatért küzdenek a sportolók. Két éve kemény borításon kikaptunk a belgáktól, most próbáltuk a pálya felületénél a legjobb megoldást találni, természetesen kompromisszumot kellett kötnünk, de remélem jó döntést hoztunk.

„Ez egy vadonatúj felület, amely gyakorlatilag most debütál, ilyenen játszanak majd a Fed-kupa döntőjében is, tehát egyfajta próbának is felfogható ez a hét.”

– Eddig jók a tapasztalatok, egy kicsit hamarabb ”szőrösödik” rajta a labda, de a meccseken ez ne lesz majd zavaró. Annak ellenére, hogy a legjobbjuk nem lesz itt, nagyon erős együttes a belga, amely érzésem szerint esélyesebb nálunk, de megpróbálunk több meccset nyerni, mint ők – árulta el Köves Gábor, aki a két éljátékos mellett Piros Zsomborra, Marozsán Fábiánra és Nagy Péterre számít még a hétvégén.

Felkészültek a pótlásra

Mint ismert, a világranglista tizedik David Goffin nem lép pályára a magyar válogatott ellen, ugyanis a játékos inkább Amerikában készül a keménypályás szezonra, helyette Kimmer Coppejans, Ruben Bemelmans, Arthur De Greef, Joran Vliegen és Sander Gille szerepel majd Debrecenben. Johan van Herck belga szövetségi kapitány hangsúlyozta felkészültek Goffin pótlására, hiszen tavaly már a brazilok ellen sem számíthatott a topteniszezőjére.

– Igazi kihívás előtt állunk. Mind Fucsovics Márton, mind Balázs Attila remek formában van, előbbi évek óta bizonyítja top 100-as formáját, utóbbi pedig élete legjobb helyezésével büszkélkedhet. Kíváncsiak voltunk az új borításra, de eddig tetszik a játékosainknak, mindenki dicsérte a salakot. Annak ellenére, hogy Mártonék két éve legyőzték, nekünk a páros lehet a döntő fegyverünk. Nagyon jó csapat a magyar, amelyet biztos feldob majd, hogy várhatóan nagyszámú közönség előtt lép pályára. Úgy gondolom, nem mi számítunk esélyesnek, ennek ellenére természetesen szeretnénk tovább lépni – nyilatkozta van Herck.

Csütörtökön sorsolás

Az összeállításokkal kapcsolatban egyik szakember sem szerette volna felfedni a kártyáit, a csütörtök délelőtti sorsolás után viszont már nem lehet majd titkolózni. A Magyarország–Belgium DK-selejtező pénteki napján két egyéni, a második, szombati napon pedig egy páros és két egyéni mérkőzést rendeznek a Főnixben.

MSZ

Kapcsolódó cikkeink:

  • Már edzésben a magyar csapat
  • Már készen áll a teniszpálya a Főnixben
  • David Goffin nem jön Debrecenbe
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában