jégre tették

2020.03.03. 19:23

Egyensúly lovon, jégen, deszkán

A Porszemesek mindenkit jégre tettek, akik komolyan gondolták, hogy részt vesznek a jeges napon.

Fotó: Olvasónk felvétele

Lovon és jégen egyformán fontos az egyensúly, ezért a Hajdúszoboszlói Porszem Lovas Egyesület tagjai kiegészítő mozgásként rendszeresen próbára teszik magukat a téli sportokban. Havas, jeges edzéseket is tartanak, amikor a lovat egyéb sporteszközre cserélik. Bár remek lovast már veszítettek el emiatt, (Aranyos Attila Porszemes lovas pár éve a DHK korosztályos válogatottja például úgy tűnik örökre a jég foglya lett) a Porszemes hitvallás szerint alap a sportok közötti átjárhatóság, a lényeg, hogy a gyermekek minél több sportágat kipróbálhassanak, és minél többet mozogjanak. A lovasok egyébként deszkán, lécen és jégen rendszeresen gyakorolják az egyensúlyi feladatokat, amelyekből február utolsó napján átadtak egy csokorra valót a szoboszlói közönségnek.

Bemutatók a jegesektől

Mivel ilyen jellegű programot csak ritkán tartanak, jelképesen szökőnapra tették a rendezvény idejét. A jeges programon bemutatót tartott Pozsgainé Szilágyi Edina, aki az egyetlen szoboszlói műkorcsolyázóként versenyeken is képviseli a fürdővárost. Edzője Gyulai Györgyi. A csodás zenés kür után a DHK szupermini korosztályából, (ahol szoboszlói kisfiúk is koriznak) Matkó Zsolt edző vezetésével négy ifjú jégkorongos adott ízelítőt abból, mire képesek a 6-8 évesek a jégen. A jégkorongos bemutatót színesítette Tőkés Teodóra, az első szoboszlói női jégkorongos. A profik után jött a közönség próbáló sorverseny, ahol műkoris és jégkorongos elemek is voltak. A közönség kedvéért Edina és Teodóra szerepet cseréltek. Minderről Kiss Klára, a Porszem lovasegyesület vezetője tájékoztatta a Naplót.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában