győzni akar

2020.03.04. 15:42

Conor McGregort verné le Kunkli Tivadar

A világhírű MMA-snak a magyar Kunkli Tivadar lehet az ellenfele.

New York - NY - 12/11/2016 - UFC 205 - Eddie Alvarez (detalhe vermelho nas luvas) vs. Conor "The Notorious" McGregor (detalhe azul nas luvas) vs. Stephen "Wonderboy" Thompson (detalhe azul nas luvas) durate UFC 205 no Madison Square Garden. Foto: Jason Silva/AGIF

Fotó: AFP

Nem akármilyen hír kelt szárnyra a napokban az internetes médiában: az ismert MMA-harcos, Conor McGregor következő ellenfele a thaibox magyar legendája, Kunkli Tivadar lehet.

Jelenleg folynak a tárgyalások a meccs megrendezéséről, főként a találkozó pénzügyi vonatkozásáról megy az egyeztetés.

Győzni akar

Fotó: tokajkincsei.hu

– A szervezésről és a pénzügyi részről nem tudok nyilatkozni, az a menedzsmentre tartozik. Nyilván minden attól függ, sikerül-e megegyezni az írekkel az anyagiakról. Én elkezdtem a felkészülést, minden hétköznap edzek, ebben van futás, zsákolás, páros gyakorlatok és úszás. A gála november környékére van megálmodva, a helyszín Las Vegas lenne – mondta az 56 esztendős harcos, majd így folytatta: – A tervek szerint hetven kilóban fogunk összecsapni, én olyan szabályokat képzeltem el, mint amikor annak idején Bob Sappel meccseltem: földharc nincs, és szünet nélkül küzdünk, amíg valamelyikünk fel nem adja. Ha úgy alakul abban benne vagyok, hogy legyenek szünetek, de a limitált menetszám akkor is kizárva, harc a végsőkig. Felajánlották, hogy menjek ki, nézzem meg McGregort, de mondtam ismerem őt, mehet a meccs. A fejemben már megvan a taktika, annak mentén készülök célirányosan, mert természetesen győzni akarok – mondta a miskolci sportoló.

Esélyesnek tartja

Kunklival baráti viszony ápol a debreceni Balogh Norbert, aki szintén komoly múlttal büszkélkedhet a ringben.

– Napi kapcsolatban nem vagyunk, de gyakran összefutunk az edzőtáborokban – mondta a már visszavonult sportoló. – Tudom, hogy jelenleg az írek visszajelzésére várnak. Egyik közeli barátom jár hozzá edzeni, ő mesélte, hogy utcai harc szabályrendszerben csapnának össze McGregorral. Tivadart kőkemény harcosnak tartom, s ebben a szabályrendszerben nagyon otthon van. Bármekkora név is az ellenfele, esélyesnek tartom a magyar fiút. Nagyon brutális edzésmunkát végez, és mindig rendkívüli módon odateszi magát, annak ellenére, hogy ötven fölött van már. McGregor nem tartozik a kedvenceim közé, de nagyon jó mentalitású sportolónak tartom: ketrecbe és ringbe való ember. A magatartásával nem szimpatizálok, szerintem rossz példát mutat a fiataloknak, ettől függetlenül képzett harcos.

TN, MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában