Koronavírus

2020.03.12. 15:50

A megyei bajnokságban sem lehetnek nézők

Szigorúan ellenőrzik a labdarúgók és a stábtagok létszámát is.

Fotó: Matey István

Ahogy korábban írtuk, a szerdán életbe léptetett intézkedések alapján az el nem törölt sporteseményeket zárt kapuk mögött kell megrendezni.

A labdarúgó mérkőzésekre vonatkozó előírásokat még aznap megkapták a klubok a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, ebből kiderül, szigorú feltételeket kell betartaniuk a feleknek. A Vági Márton főtitkár által jegyzett levélből kitűnik, a rendelkezések megszegése, vagy a tájékoztatás elmulasztása súlyos fegyelmi vétségnek minősül.

Nincs kézfogás sem

– Az intézkedések az emberek érdekében születtek, kérek mindenkit, hogy a saját és mások egészségének védelmében tartsák be őket – hívta fel a figyelmet Csige László, az MLSZ Hajdú-Bihar megyei területi igazgatója. – Limitálták a mérkőzésen résztvevő labdarúgók, stábtagok és regisztrált sportszakemberek létszámát, melyet szigorúan ellenőrizni fognak a szövetségi ellenőrök. A médiára is vonatkozik a korlátozás, tehát sem újságírói, sem fotós, sem televíziós akkreditációt (kivéve MTVA) nincs lehetősége a kluboknak elfogadni. A stadion, sportpálya, csarnok területére belépő személyek névsorát a szövetségi ellenőrnek át kell adni a mérkőzés kezdete előtt legkésőbb 60 perccel, ha ez nem történik meg, az súlyos mulasztásnak bizonyul. Az a döntés született, hogy a mérkőzés előtti, utáni kézfogásokat visszavonásig mellőzni kell, ezzel is csökkentve a kockázatokat. Ezek a rendelkezések a megyei labdarúgó mérkőzésekre ugyanúgy vonatkoznak, oda sem mehetnek be a nézők – hívta fel a figyelmet a szakember.

Ők mehetnek be a meccsekre

A zárt kapus mérkőzéseken kizárólag a meghatározott személyek léphetnek be a stadion, sportpálya illetve csarnok területére.

Sportszervezetenként az alábbi maximális lészámú résztvevő (labdarúgók, stábtagok, illetve regisztrált sportszakemberek) vehetnek részt:

  • NB I. férfi felnőtt mérkőzéseken: maximum 45 fő
  • NB II. férfi felnőtt mérkőzéseken: maximum 35 fő
  • minden egyéb megyei férfi, női, felnőtt, utánpótlás és futsal mérkőzéseken: maximum 25 fő
  • az MLSZ és Megyei Igazgatóság által delegált hivatalos személyek (játékvezetők, jv.asszisztensek, ellenőrök)
  • a mérkőzés lebonyolításához szükséges minimális technikai személyzet
  • a mérkőzés lebonyolításához előírt hazai rendezői gárda
  • a mérkőzés lebonyolításához előírt egészségügyi személyzet
  • labdaszedők (maximum 10 fő 14 éven felüli)
  • jogtulajdonos televíziós közvetítés, felvétel esetén, a felvételhez szükséges technikai személyzet.
  • MSZ

    Kapcsolódó cikkek:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában