kézilabda

2020.03.18. 14:58

A labdás edzések bepótolhatatlanok

Vida Gergő amondó, amíg járványveszély van, addig nincs értelme a bajnokság újraindításáról beszélni.

Fotó: Napló, archív

Reagálva az eseményekre hétfőtől a DVSC Schaeffler kézilabda együttesénél is szüneteltetik az edzéseket legalább március 31-ig. A klub vezetése emellett arra kérte a játékosait és alkalmazottait, hogy ez idő alatt ne utazzanak külföldre, Debrecent se hagyják el.

– A hétvégén sok csapat bejelentette, hogy nem fog közös edzést tartani a sportolóinak, és mi is úgy láttuk a legjobbnak, hogy a kormányrendeletekhez is alkalmazkodva egyénileg fognak a lányok edzeni – mondta a Hajdú-bihari Naplónak Vida Gergő, a gárda másodedzője. – Hétfőn egy előre elkészített programot kaptak az együttes tagjai, amit el tudnak végezni a szabadban, illetve otthon saját testsúllyal és súlyzókkal. Amit rendben tudunk tartani az a fizikai állóképesség és az erő, ezzel véleményem szerint nem lesz probléma. Ami viszont bepótolhatatlan, az a labdás edzések taktikai, technikai része. Az nagyon fog hiányozni, ilyen téren visszaesésre számítunk, de ezzel minden együttes szembesülni fog majd – hívta fel a figyelmet a szakember, aki arra a kérdésre, mikor indulhat újra a bajnokság, azt felelete, jelenleg kiszámíthatatlan, mert sok tényezőtől függ.

Vida Gergő szerint a legfontosabb követelmény a járványveszély elmúlta, amíg ez be nem következik, érdemben nem nagyon lehet beszélni a folytatásról.

– Amennyiben javul a helyzet, akkor is össze kell hangolni a honi és a nemzetközi versenynaptárt. Ha egy minimum két hetes felkészülés után májusban újra tudnának indulni a küzdelmek, akkor talán le lehet úgy játszani, hogy nem válik komolytalanná a bajnokság – vélekedett a tréner.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában