kézilabda

2020.02.21. 18:11

Zárt kapus rangadó előtt

Zajlik az élet a Lokinál: Karnik Szabina az idény végén távozik, Hornyák Dóra érkezik a piros-fehérekhez.

Fotó: Kovács Péter

Keleti rangadó vár a DVSC Schaeffler együttesére a K&H kézilabda liga 17. fordulójában. Ez a párosítás mindig parázs hangulatot hoz, sajnos erre most vajmi kevés esély van, ugyanis a békéscsabai csarnok felújítása miatt nem lehetnek jelen nézők a szombaton 18 órától kezdődő összecsapáson. Ennek ellenére a nagy küzdelem garantált, hiszen a csabaiak az életükért harcolnak, a Debrecen pedig szeretné megszilárdítani helyét az élmezőnyben.

Kiemelt jelentőségű

– Egy Csaba-Loki mindig rangadó, a két gárda minden alkalommal hatalmas harcot vív egymással, hiszen mindenki tudja, hogy a szurkolók szempontjából is kiemelt jelentőségű ez az összecsapás – hangsúlyozta Karnik Szabina, a piros-fehérek jobbátlövője. – Szokatlan lesz az üres csarnok, de ha úgy nézzük, legalább szokjuk a csendet a Fradi elleni kupatalálkozónk előtt. Nem szabad abba a hibába esni, hogy edzőmeccs feelinget öltsön a találkozó, végig élesnek kell lennünk és behúzni a bajnoki pontokat. Több veszélyes játékosuk is van: Alexandra Vukajlovic mellett Marincsák Nikolett és Kovács Anett is remek formában kézilabdázik. A házi gólkirály Kopecz Barbara megsérült, így rá nem kell készülnünk – árulta el a cívisvárost az idény végén elhagyó jobbátlövő. A kiváló játékos a Hajdú-bihari Napló kérdésre elmondta, egy ponton belátta, a Lokiban nem tudja hozni azt a formát, amit elvárt magától.

Váltani kellett

– Nagyon nehéz szívvel hoztam meg a döntést, mert amikor elhatároztam egy éve, hogy hazaigazolok nem egy idényre terveztem a DVSC-vel. Tisztában voltam vele, hogy a posztomon eleinte biztos nem én kezdek majd, de hittem, hogy majd ahogy egyre jobban beilleszkedem a csapatba úgy nőnek majd a játékperceim is. Mivel a korábban általában húzóember voltam, így nem tanultam meg, hogy kell csereként jól beszállni, és ez nem könnyítette meg a dolgomat. Egy ponton be kellett látnom, hogy azt a formát, amivel az MTK-ból érkeztem nem tudtam hozni, sőt, igazából meg sem közelítem. Ingadozott a formám, amikor úgy tűnt, hogy kezdek egyenesbe jönni újra visszaesett a játékom, ami elég nagy szomorúságot okozott minden alkalommal. Beszéltem többször is Vilibával, külső segítséget is igénybe vettem a javuláshoz, de mégsem volt az igazi, így leültem Ábrók Zsolttal is és Vilibával is, hogy közöljem, valamint elmagyarázzam a döntésemet. Senkivel nincs semmi problémám, egyszerűen azt éreztem, hogy nem tudok egyről a kettőre lépni. Amikor egy játékosnak nincs öröme abban, amit csinál, akkor változtatni kell. Azokat az éveket, amelyek hátra vannak a karrieremből jó formában, jó kézilabdával szeretném tölteni, és jelenleg úgy érzem, ehhez új impulzusra van szükségem. Természetesen, amíg a Loki játékosa vagyok, mindent megteszek a csapatért, hiszen itt nőttem fel, a DVSC a nevelőegyesületem, a Hódos az otthonom. Majd az idő eldönti jól választottam e – nyilatkozta lapunknak a jobbátlövő.

Dodó visszatér

Mint ismert, Karnik mellett eddig Oguntoye Viktória és Triffa Ágnes távozása vált biztossá. Utóbbiról azóta kiderült, hogy a váciaknál folytatja, a szlovák válogatott hálóőr új csapata még nem ismert. A két kapus pótlásáról igyekszik gondoskodni a klub, az már hivatalos, hogy Dunaújvárosból Csapó Kyra érkezik a debreceni kapuba, de a DVSC szeretne még hálóőrt igazolni.

Pénteki lapszámunkban már beszámoltunk róla, nem csak újabb távozója, hanem érkezője is akadt a piros-fehéreknek: kilenc esztendő után visszatér nevelőegyesületébe Hornyák Dóra. A két évre aláíró 28 éves válogatott átlövő összesen 112 meccset játszott piros-fehérben, tagja volt a BL-ben szereplő csapatnak, majd 2011-ben elhagyva Debrecent játszott Veszprémben, Győrben, majd Vác érintésével került a Fradihoz, onnan tér vissza a cívisvárosba.

– Régen benne volt a levegőben, hogy egyszer majd hazatérek, ez most vált valósággá vált. Szerettünk volna közelebb kerülni a családhoz, most sikerült, s ennek nagyon örülök. A klub és a város is közel áll a szívemhez, szeretnék bizonyítani a DVSC-ben. A beilleszkedéssel nem lesz gondom, hiszen ismerem a játékosokat és a szakmai stáb tagjait is – nyilatkozta a klub hivatalos oldalán a Dodó becenévre hallgató sportoló.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában