DVSC

2020.02.02. 16:20

Tisztázta a helyzetet a Loki friss igazolása

Szerdán jelentette be a DVSC Jurij Habovda szerződtetését, amely vihart kavart a Haladás szurkolóinak körében.

Kisvárda 20190427 Labdarúgás 2019 NBI NB1 OTP Bank Liga Kisvárda Haladás Szombathely Jurij Habovda Fotó: Dömötör Csaba Nemzeti Sport

Fotó: Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Habovda ugyanis decemberben családi okokra hivatkozva – elhunyt az édesapja – kérte szombathelyi szerződése felbontását, hogy a szeretteivel lehessen a nehéz időkben.

A 30 éves játékos akkor így indokolta távozását a Hali honlapján: „Mindenkinek, aki bármilyen formában a klubhoz kötődött, nagy köszönetet szeretnék mondani az elmúlt másfél évért, de édesapám halála miatt családom számára ez egy nehéz időszak – most haza kell mennem Ukrajnába” – búcsúzott a dunántúli egylet drukkerei­től.

Ezután Habovda visszatért a hazájába, majd január végén megegyezett a Lokival. A történtek után pár szombathelyi szimpatizáns becsapva érezte magát, így a korábban a Balmazújvárosban is szereplő futballista tiszta vizet öntött a pohárba a Hali Facebook-oldalán: „Most utoljára ismét elmondom: azért távoztam a Haladástól, mert édesapám halála miatt közelebb akartam lenni egyedül maradt édesanyámhoz. Szombathelytől Ungvár 600, míg Debrecentől 120 kilométerre van. Ezért döntöttem így, hiszen ez jobb a családom számára” – magyarázta elhatározását.

Bemutatkozó videójában Habovda a DVSC honlapjának arról beszélt, régi vágya teljesült azzal, hogy magára húzza a piros-fehér szerelést.

„Amikor Balmazújvárosban játszottam, már akkor arra gondoltam, jó lenne a Lokiban futballozni. Édesapám – aki nagyon sokat segített nekem – folyton azt ismételte, Jurij, neked a Lokiban kell futballoznod” – árulta el egy pillanatra elérzékenyülve a több poszton bevethető játékos.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában