izgalmak a finálén

2020.02.24. 16:08

Megérdemelt győzelmek születtek a futsal Magyar Kupában

Quirikó Vivien szerint ült a Haladás védekezésre épülő játéka a Berettyó ellen.

Fotó: mlsz.hu

Mint ahogy arról már beszámoltunk, nem sikerült a címvédés az MVFC Berettyóújfalu gárdájának a Magyar Kupában (MK), a hazai pályán játszó Haladás 4–2-re győzött a múlt vasárnapi fináléban. A hajdúságiak még 0–2-ről kiegyenlítettek az első félidőben, de a második játékrészben már a Haladás szája íze szerint alakultak a dolgok, mely aznap kupagyőzelmet ért Dróth Zoltánéknak.

Quirikó Vivien az MLSZ Futsal Bizottságának képviselőjeként vett részt az eseményen, a HTE futsalcsapatát irányító szakember a Hajdú-bihari napló kérésére elemezte a női és a férfi döntő eseményeit.

– Mindkét finálé nagyon izgalmasra sikeredett, jó reklámja volt a sportágnak. Jó volt a szervezés, és a hangulatra sem lehetett panasz. A férfiaknál a meccs képét nézve megérdemelt vasi győzelem született. Már az elődöntőben is meggyőzőbbnek tűntek, simán léptek túl a Veszprémen, míg a Berettyó megizzadt a másodosztályú érdiek ellen. Én egységesebbnek, összeszedettebbnek láttam a Haladást, nagyon stabilan védekeztek végig és jó százalékban használták ki a helyzeteiket – tekintett vissza férfi döntőre Quirikó.

Kevés kapura lövés

Bár 2–2-nél visszajött a meccsbe az Újfalu, a piros-sárga-feketék nem tudták kihasználni a két demoralizáló gól jelentette lélektani előnyt, és szünet után már leginkább az történt a pályán, amit a Hali szeretett volna. Hiába állnak egyénileg jobb képességű futsalosokból az újfaluiak, a közönségük által hajtott zöld-fehéreknek ült a szervezett védekezésre épülő játéka, így olajozott csapatmunkával lehozták a mérkőzést.

– Tapasztalatból tudom, hogy nagyon rosszul tud hatni, amikor kettő gólról feláll az ellenfél. A Szombathely tartását dicséri, hogy a hajdúsági egyenlítés után sem adták fel, és a végén csak be tudták húzni a döntőt. A szombathelyiek építettek Dróth centerjátékára, aki többször is le tudta készíteni a labdát a csapattársaknak, ebből született a harmadik góljuk is. A Berettyó több mozgással próbált operálni, de nem igazán tudták átjátszani a szombathelyiek védővonalait. Az idegenlégiósai inkább az egy-egy elleni játékot erőltették, de ebből most nem alakult ki annyi helyzet, mint általában. A második félidő vége felé átálltak az 5 a 4 elleni játékra, de ez sem bizonyult hatásosnak aznap. Túl sokáig járatták a labdát, keveset lőttek kapura és igazán komoly lehetőséget sem sikerült kialakítaniuk. A vészkapus taktika magában hordozza a kockázatot, várható volt, hogy labdavesztés után az üres kapura támadhat majd a Hali, amely egy ilyen lehetőséget ki is használt végleg eldöntve a kupa sorsát – emelte ki a szakember.

Meglepetés a nőknél

A női Magyar Kupát meglepetésre az esélytelenebb Szekszárd nyerte 4–3-ra az Astra ellen. Ez a mérkőzés nem csak a végeredmény miatt marad emlékezetes, hanem az M4 Sport szakértője, Csopaki István kijelentése miatt is, aki úgy fogalmazott, a bajnoksággal ellentétben a futsal MK-ban pályára léphet olyan játékos is a csapatokban, aki rendelkezik NB I.-es nagypályás játékengedéllyel. Quirikó Vivien erre reflektálva elmondta, hivatalosan úgy szól a kiírás, akiknek NB I.-es versenyengedélye van nagypályára, az nem szerepelhet a futsal első és másodosztályában szereplő csapatban, így a kupában sem.

– A Szekszárdnál és az Astránál is voltak olyan játékosok, akik eddig kevesebbet léptek pályára az idényben különböző okokból, de a kupadöntőre eljöttek segíteni a csapatukat – hívta fel a figyelmet a Hajdúböszörmény trénere. – Abszolút meglepett a női finálé végkimenetele, megmondom őszintén, nem fogadtam volna nagy arányban egy szekszárdi sikerre. Minden esély az Astra mellett szólt: a játékosállomány, a bajnoki tabellán elfoglalt pozíciójuk – előzetesen mindenki azt mondta volna, hogy fővárosi győzelem lesz a vége. Ennek ellenére a Szekszárd teljesen megérdemelten emelte a végén magasba a serleget. Csapatként nagyon egységesek voltak, meg tudták állítani budapestiek támadójátékát.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában