ökölvívás

2020.02.04. 20:23

Jó magyar szereplésben reménykedik az elnök

Szabó Sándor, a DVSC bokszolóinak elnöke úgy véli, rendkívül erős mezőny jött össze a 64. Bocskain.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

Hétfőtől péntekig tart az idei Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny, azaz ezúttal már ötnaposra duzzadt a viadal az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Mindez azt is jelenti, hogy a mostani bokszhirig rekordnevezéssel zajlik, ami köszönhető elsősorban annak, hogy ebben az évben olimpiát rendeznek Tokióban.

Brutál mezőny

Az ötkarikás játékok előtt pedig kvalifikációs versenyekre kerül sor, amelyeknek előszobája a Bocskai. 2020-ban harminc országból 220 bunyós látogatott el.

– Egyértelmű, hogy annak köszönhető ez a nagy létszámú, parádés felhozatal, hogy olimpiai évbe léptünk – nyilatkozta a Naplónak Szabó Sándor, a DVSC Boxing elnöke. – Nagyon erős a mezőny, rengeteg jó bunyóst lehetett látni már eddig is, pedig még csak a második napnál tartunk. Úgy vélem, nagyon jó esély van arra, hogy a magyarok eredményesen szerepeljenek, és természetesen szurkolok is nekik – fogalmazott a szakember.

Véleményes döntés

Szabó Sándorral a jelenleg a Madárfészek bokszklubban versenyző Bernáth Attila mérkőzése után beszélgettünk, amelyen a debreceni bunyós pontozásos vereséget szenvedett olasz ellenfelétől.

– Nehéz ilyenkor szavakba önteni az ember érzéseit. Én úgy vélem, Bernáth jobb volt, mint ellenfele, de a bírók mégis az itáliait hozták ki győztesen az eredményhirdetésnél.

TN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában