dla

2020.02.10. 16:15

Ideális körülmények között készültek a fiatal focisták

A DLA-sok bő egy hetet töltöttek el a beleki edzőtáborban.

Fotó: dvsc.hu

Kilenc napot töltött a törökországi edzőtáborban a Debreceni Labdarúgó Akadémia négy csapata. Az U15-ös, U16-os, U17-es és U19-es gárdák 3-3 meccset vívtak vasárnapig Belekben.

A debreceniek többek között megmérkőztek a német Tennis Borussiával, az orosz Krasznodarral, a szlovák Szpartak Trnavával, a dán Vejlével vagy a tadzsik U17-es válogatottal is.

– Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, és ideális körülmények között készülhettünk Törökországban – nyilatkozta a DLA szakmai igazgatója, Herczeg András.

Más-más futballkultúrák

– Jó pályákon, erős ellenfelekkel játszattunk, összesen hat nemzet – orosz, szlovák, német, dán, török és tádzsik – képviselőivel csaphattunk össze, azaz többféle futballkultúrával találkozhattak a srácok, ami remek dolog. Fontos volt, hogy belekóstolhassanak ebbe is – mondta a szakember, akitől azt is megtudtuk, hogy a mérkőzések délelőttjén is volt foglalkozás a srácok számára, más napokon pedig napi két edzéssel készültek, de volt videóelemzés is, valamint tanultak is a táborban az ifjú futballisták.

– Belek belvárosát kétszer is megnézték a fiúk, és természetesen többször is lementek a tengerpartra. A szállásunkra és az étkeztetésünkre sem lehetett panasz, kifogástalanul meg volt szervezve az egész tábor.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában