nívós verseny

2020.02.05. 18:35

Hiánycikk lett a balegyenes

Erdei Zsolt szerint ahogy haladnak előre a napok, egyre jobb összecsapásokat láthat a közönség.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnar Peter

Szerdán is nagyüzem volt az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban felállított két ringben, a 64. Bocskai István Ökölvívó Emlékversenyen. A nagyszabású viadal harmadik napján már a negyeddöntőket rendezték meg, kötelek közé lépett 75 kilogrammban Nagy Tímea (Madárfészek) is, aki magabiztosan nyert ukrán ellenfelével, Olesia Krysiukkal szemben.

Még kedden, a Madárfészek színeit erősítő hajdúságiak közül, 81 kg-ban Tóth Ádám vereséget szenvedett a az ukrán Valerij Harlamov ellen. A szupernehézsúly újdonsült magyar bajnoka, Nagy Bence azonban sikerrel járt Kocsis Gábriellel (szlovák) szemben. A második menetben számolni is kellett a szlovák riválisra, és ugyan kibírta a végéig, egyértelmű volt, kinek a kezét emeli magasba a vezetőbíró.

Segíti őket

Árgus szemekkel figyelte ezúttal is az eseményeket Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakmai társelnöke, aki a Naplónak nyilatkozva elmondta, bár minden meccset megnéz, de főként a magyarok produkciója érdekli.

Fotó: Molnár Péter

- A lányok is már öt súlycsoportban indulhatnak az olimpián, eddig sajnos a Bocskain nem nagyon remekelnek a mieink, de remélem, a folytatás jobb lesz. A magyar válogatott fiúk közül, akik megcélozzák a tokiói ötkarikás játékokon való indulást, egész szépen szerepelnek. Hiányolom a honi bunyósoktól a balegyeneseket, pedig nagyon hasznos lehet ez az ütés, én világ életemben sokat profitáltam belőle – emelte ki Erdei Zsolt.

„Bár nem minden ország a legerősebb bunyósait hozta el, de így is ez minden idők legnívósabb Bocskaija, évről évre sikerül előrelépni, emelem a kalapom Debrecen előtt is.”

- Ahogy haladunk előre, egyre jobb meccseket láthat a közönség, a gyengébbek már elhullottak, már csak a jobbak maradnak állva. Mindig nagy örömmel jövök Debrecenbe, imádom a miliőt, amely a csarnokban uralkodik, most szerencsére meg tudtam oldani, hogy mind az öt nap jelen legyek. Nézem a fiatalokat a szorítóban, és ha látom, hogy mondjuk valaki lassú, akkor odamegyek hozzá, és elmondom, mit kellene javítani, próbálom őket lelkileg is motiválni. Megmondom nekik azt is, hogy mit csináltak jól, és mit rosszul, arra is rávilágítok, hogyan tudnának fejlődni, előre lépni. Harminc évig bokszoltam, van hitele a szavamnak, hiszen a mostani versenyzők is tudják, nincs olyan, ami ne történt volna meg velem a ringben. Tisztában vannak vele, hogy mikor odamegyek hozzájuk, és tanácsot adok, akkor nem csak a levegőbe beszélek, próbálom őket segíteni, amiért hálásak, ez pedig nekem is jó érzés – mondta el lapunknak „Madár”, korábbi világbajnok, olimpiai bronzérmes bokszoló.

Csütörtökön 15 órától az elődöntőkkel folytatódik az ökölvívók seregszemléje.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában