kézilabda

2020.02.04. 14:07

Hétszázezres büntetést kapott a Loki

A DVSC Schaeffler két bajnoki mérkőzésével kapcsolatban hoztak határozatot az illetékesek.

20200201 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló DVSC Schaeffler – Kastamonu Belediyesi női kézilabda EHF-kupa mérkőzés a Hódos Imre Sportcsarnokban. képen: Köstner Vilmos vezetőedző

Fotó: Matey István

A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Albizottságnak Fegyelmi Tanácsa a Szombathely és a Siófok elleni hazai meccsen történetek miatt vonta eljárás alá a cívisvárosi klubot – írja a dvsckezilabda.hu.

A 2019. december 29-én lejátszott, DVSC Schaeffler–Szombathelyi KKA meccs kapcsán az alábbi döntés született:

„A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy az eljárás alá vont sportszervezet a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12. § (1) és (3) bekezdésébe ütköző, ezen belül a Fegyelmi Szabályzat 1. sz. mellékletét képező „a leggyakrabban előforduló fegyelmi vétségek” melléklet (10. 1) pontjába, valamint a Versenykiírás 2. sz. melléklet „L” „S” „T” és „V” pontjába ütköző fegyelmi vétséget követett el, ezért őt a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 25. § (1) bekezdés o) alapján fegyelmi büntetésként: 200 000 Ft, azaz kettőszázezer forint pénzbüntetéssel sújtja.”

A 2020. január 15-én lejátszott, DVSC Schaeffler–Siófok meccs kapcsán az alábbi döntés született:

„A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy az eljárás alá vont sportszervezet a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12. § (1) és (3) bekezdésébe ütköző, ezen belül a Fegyelmi Szabályzat 1. sz. mellékletét képező „a leggyakrabban előforduló fegyelmi vétségek” melléklet (9. 1) pontjába, valamint a Versenykiírás 2.sz. melléklet „A” „S” „Zs” pontjába ütköző fegyelmi vétséget követett el, ezért őt a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 26. § (1) bekezdés o) alapján fegyelmi büntetésként: 500 000 Ft, azaz ötszázezer forint pénzbüntetéssel sújtja.”

Kapcsolódó cikkek:

A borítóképen: Köstner Vilmos, a DVSC Schaeffler vezetőedzője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában