kézilabda

2020.02.11. 17:25

DVSC Schaeffler: remek tapasztalat volt

Vida Gergő amondó, a klub és a játékosok is profitálnak majd a kupaszereplésből.

20200201 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló DVSC Schaeffler – Kastamonu Belediyesi női kézilabda EHF-kupa mérkőzés a Hódos Imre Sportcsarnokban. képen: DESPOTOVIC Jelena #80

Fotó: Matey István

Véget ért a DVSC Schaeffler idei nemzetközi kupakalandja. Az együttes az előzetes elvárásokat teljesítve a német TSV Bayer 04 Werkselfenen és a szerb ZORK Jagodinán túljutva kvalifikálta magát az EHF-kupa csoportkörébe, ahol harmadik helyen végzett a német Thüringer és a török Kastamonu mögött, megelőzve a cseh Banik Most gárdáját. Az elmúlt időszak tapasztalatairól a piros-fehérek másodedzőjét, Vida Gergőt kérdezte a Hajdú-bihari Napló.

„A szezon előtt az volt az egyik célunk, hogy bejussunk az EHF-kupa csoportkörébe, ezt teljesítettük”

– szögezte le a szakember. – A selejtezőket könnyen vettük, a csoportok kisorsolása után pedig látszott, hogy egy kiegyensúlyozott kvartettbe kerültünk. Jól kezdtük ezt az etapot, hiszen győzni tudtunk a törökök otthonában, de ezután sajnos Jelena Deszpotovics és Vámos Petra is sérülést szenvedett, amely nem könnyítette meg a dolgunkat a hátralévő összecsapásokra. A csehek ellen sikerült mindkétszer begyűjteni a pontokat, a németektől viszont kétszer is vereséget szenvedtünk: az otthoni nagyon sima volt, idegenben viszont a kezünkben volt a győzelem, amelyektől egy pár perces rövidzárlat miatt estünk el. A kulcsmérkőzés mégis a Kastamonu elleni hazai találkozó volt, ahol megint nem jól jöttünk ki jól a véghajrából, így az egymás elleni eredmények miatt elúszott a továbbjutás. Fontos volt, hogy győzelemmel zárjuk a csoportkört – nem csak magunk miatt, hanem a minket mindenhova elkísérő szurkolóinkért is. Szerencsére ez sikerült, egy küzdelmes mérkőzésen kerekedtünk a Banik Most fölé Csehországban – értékelt Vida Gergő.

Ahogy a szakember is említette, az elmúlt másfél hónap alatt sajnos nem kerülték el a sérülések az együttest. Szerencsére a bő keretnek és a jól átgondolt rotációnak köszönhetően ezt az időszakot is megoldotta a szakvezetés, hiszen hazai porondon hozta a papírforma eredményeket a Loki, talán csak az idegenbeli Kisvárda elleni döntetlen „csúfítja” a mutatót.

– Nem szabad azzal foglalkozni, mi lett volna, ha nincsenek a sérülések, hiszen még így is a kezünkben volt a továbbjutás lehetősége, ráadásul egy-egy találkozó nem a hajrából, hanem hatvan percből áll – hangsúlyozta Vida. – Nagyon jó tapasztalatszerzés volt a mögöttünk hagyott időszak, hiszen a játékosok többsége még nem játszott nemzetközi találkozót. Azt gondolom, az előttünk álló találkozókon kijöhet majd, hogy magasabb szinten játszhattunk; a klub és a kézilabdázóink is profitálhatnak ebből a jövőben. Jó kapcsolatot sikerült kialakítani a Thüringerrel és a Mosttal is, a csehek már jelezték, hogy szívesen látnának minket egy nyári nemzetközi tornán. Majd az idő eldönti, hogy tudunk-e élni a meghívással.

MSZ

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában