ifjú hokisok a jégen

2020.02.06. 15:24

CJHL tornát rendeznek a hétvégén Debrecenben

Lassan hagyománnyá válik, hogy a válogatott szünetek időszakában nemzetközi utánpótlás tornákra kerül sor városunkban.

Fotó: Matey István, archívum

Nem lesz ez másként a hét végén sem, február 7-8-9-én ismét a Jégcsarnokban köszönthetjük a Carpathian Junior Hockey League mezőnyét.

A szlovák bázisú ligában több korosztályban folynak a küzdelmek, közülük ezúttal az U 14-es korcsoport együtteseit látjuk vendégül a 3. forduló keretében. Egészen pontosan a Farkasok divíziójának Zöld-csoportjáról van szó, míg a Fehér-csoportba soroltak a lengyelországi Jastrzebie-ben versengenek.

A résztvevők listáján nagyrészt a régi ismerősök szerepelnek, konkrétan a HK Mládez Michalovce, a Niedzwiadki MOSir Sanok és egy kijevi együttes, a Kryzhynka, rajtuk kívül a HC Morski Vovky Odessa került a mieink ellenfelei közé. Szerdán kaptuk a hírt, miszerint a benevezettek közül az Automobilist Kyev betegségek miatt lemondta a részvételét. A Liga menedzsmentjének javaslatára az „autósok” helyére a DHK U 14-B együttese került, így az a szokatlan helyzet állt elő, hogy ebben a fordulóban két vendégcsapat, a DVTK Jegesmedvék és a DHK B is pályára lép. Az ő meccseik azonban nem számítanak bele a hivatalos végeredménybe.

A torna szabályrendszere az elmúlt szezonokhoz képest nem módosult, tehát minden résztvevő naponta két mérkőzést játszik. A meccsek két, egyenként 20 perces félidőből állnak, melyek során a tiszta játékidőt mérik. Ha két félidő után a mérkőzés döntetlenre végződik, akkor azonnal büntetőlövések következnek. A rendes játékidőben győztes csapat 3 pontot kap, a büntetőlövésekkel aratott győzelem 2 pontot ér, míg a vesztes 1 ponttal lesz gazdagabb.

A múlt év novemberi, sanok-i fordulóban nem ment valami jól a mieinknek, most itt a lehetőség a javításra. A számszerű eredmény természetesen nem minden, a fő cél a játékosok fejlesztése és megmérettetése nemzetközi szinten. A szakemberek persze annak örülnek majd a legjobban, ha a felszabadult játék kedvező eredménnyel is párosul.

A korábbi szezonok tapasztalatai alapján érdekes, izgalmas mérkőzésekre van kilátás a hétvégén. Arra biztatjuk a média munkatársait és a debreceni szurkolókat, hogy a hazai kedvencek találkozói mellett vessenek néhány pillantást a további meccsekre is, biztosra vesszük, hogy élvezetes jégkorongot láthatnak majd!

Debreceni Hoki Klub

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában