futsal

2020.01.31. 17:54

Tolna-DEAC: jön az újabb felvonás

A Debreceni Egyetem női futsalosai a Tolna-Mözs otthonában játszanak bajnokit vasárnap 17 órától – írja a deac.hu. A két csapat kiválóan ismerheti egymást, hiszen ez lesz a negyedik tétmeccsük egymás ellen ebben az idényben. A DEAC egyszer legyőzte az ellenfelét, a DESOK-ban döntetlennel zárult a bajnoki, míg a Magyar Kupában a tolnaiak örülhettek a párharc első felvonását követően.

Fotó: deac.hu

Az előző, 13. fordulóban a tolnaiak meglepő vereséget szenvedtek a Hajdúböszörmény otthonában, a HTE 2-1-re diadalmaskodott. Üveges Katalin alakulata hétszer is bevette a miskolciak kapuját, végül a DEAC 7-4-re múlta felül a Miskolci Vénuszt. A böszörményi botlás ellenére sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni a debreceniek következő ellenfelét, ugyanis a DEAC január 19-én 4-3-ra maradt alul a Tolna-Mözs csarnokában a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén.

„Nem vitás, nagyon nehéz dolgunk lesz, ennek ellenére szeretnénk megszerezni a három pontot. Az edzéseken jó teljesítményt nyújtottunk a héten, ami bizakodásra adhat okot” – mondta a klubhonlapnak Böröczky Szilvia. „A kupameccsen sok helyzetet elhibáztunk, míg a rivális kiválóan sáfárkodott a lehetőségeivel. Szerencsénk sem volt, hiszen többször a kapufát találtuk el. A tolnaiak remekül összeálltak, meglepetésekre is képesek. A taktikájukban az ívelgetés is lényeges elem, erre oda kell figyelnünk. A Miskolc legyőzése során nem érhette kritika a produkciónkat, bár ekkor is több ziccert nem tudtunk gólra váltani. Jót tett az önbizalmunknak ez a siker” – mutatott rá a 28 esztendős játékosunk. Szerencsére a DEAC-ban Horváth Petrát leszámítva mindenki egészséges. Petrának a bokájával vannak gondjai, így kérdéses a szereplése a hétvégén.

A negyedik helyen álló Tolna 12 meccs alatt 20 pontot szerzett, míg a harmadik pozíciót birtokló DEAC ugyanennyi összecsapás során 25 egységgel gazdagodott. A mostani ellenfél leggólerősebb játékosa Szöllős Alexandra Jázmin a bajnokságban, a 23 éves futsalos 11 találatot termelt az NB I.-ben. Vámosi Georginára sem árt majd figyelni, mivel az MK-találkozón háromszor is megvillant.

Női futsal NB I.

2020. 02. 02. (vasárnap) 17:00, Tolna Városi Sportcsarnok

WSH-Palmfood Tolna-Mözs-DEAC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában