ehf-kupa

2020.01.31. 17:30

Tisztában vannak a téttel: a kieséses szakasz küszöbén a Loki

Petrus Mirtill abban bízik, ismét kijön majd, hogy jobb az erőnléte a DVSC-nek.

Gyõr 20191112 Nõi Kézilabda NB1 bajnoki mérkõzés Gyõr DVSC Arany Rebeka Petrus Mirtill Foto: Dömötör Csaba Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Óriási lehetőség kapujában áll a DVSC Schaeffler: amennyiben szombaton legyőzi a török Kastamonu Belediyesi együttesét a női kézilabda EHF-kupa ötödik fordulójában, szinte bizonyosan továbbjut a kieséses szakaszba. A mérkőzést 15 órától rendezik a Hódosban, az előzetes jegyeladások alapján garantálhatóan telt ház előtt.

A két gárda első összecsapását egy végletekig izgalmas találkozón a Debrecen nyerte 31–30-ra Törökországban. Figyelmeztető lehet, hogy amíg bírta erővel, a Kastamonu végig vezetett azon a mérkőzésen. Viszont szép lassan belefáradtak a két gárda által diktált tempóba, és a DVSC ezt kihasználva az utolsó pillanatokban a maga javára fordította az összecsapást. Jelen pillanatban mindkét gárdának 4-4 pontja van, tehát amelyik diadalmaskodik, az óriási lépést tesz a továbbjutás felé. Tisztában van ezzel Petrus Mirtill, a Loki fiatal balszélsője is, aki most is kiegyezne egy minimális különbségű debreceni sikerrel.

„Mindenki tisztában van a csapatból az összecsapás jelentőségével, ennek megfelelően készülünk a szombatra”

– szögezte le a 18 éves tehetség. – Óriási a tét, hiszen azonos ponttal áll a két csapat, ha győzünk, akkor gyakorlatilag továbbmentünk a csoportunkból. Az első mérkőzésünk hatalmas iramú, nagyon küzdős meccs volt, amelynek a második félidejében a jobb erőnlétünknek köszönhetően is sikerült rájuk erőltetni az akaratunkat. Nagyon jó átlövőik vannak, az irányítójuk remek, jól indulnak a szélsőik, így ezt igyekeznek is kihasználni, viszont a felállt fal ellen már lassítják a játékot. Jó lenne már most az elejétől dominálni, de egy remek csapatról beszélünk, amelyik idegenben ugyanolyan veszélyes, így én azzal is kiegyezem, ha ismét egy góllal múljuk felül őket. Megpróbáljuk magunkból a legjobbat kihozni, és már most kiharcolni a továbbjutást – fogadkozott a fiatal játékos.

MSZ

Zárt kapuk mögött a Fradival

Kisorsoltak negyeddöntő párosításait a kézilabda női Magyar Kupában, ennek értelmében a DVSC Schaeffler a Ferencvárost fogadja április nyolcadikán. A mérkőzést a Hódosban rendezik meg, de egy korábbi fegyelmi határozat értelmében zárt kapus lesz az összecsapás, azaz nézők nélkül fogják lejátszani a találkozót.

A forduló további párosításai:

  • Váci NKSE-Alba Fehérvár KC
  • MTK Budapest-Kisvárda Master Good SE
  • Siófok KC-Győri Audi ETO KC
  •  

    Borítókép: Petrus Mirtill (j) és Arany Rebeka mindent belead majd

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában