kézilabda

2020.01.28. 19:45

Könnyedén lépett túl a Szombathelyen a Loki

Már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás kérdését a tartalékos Debrecen.

20191109 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló DVSC Schaeffler–ZORK Jagodina női kézilabda EHF Kupa selejtezője, harmadik fordulója. képen: Vantara-Kelemen Éva #17, Szabó Panna #47

Fotó: Matey István, archív

A Szombathellyel csapott össze a DVSC Schaeffler a Magyar Kupa IV. fordulójában. Érdekesség, hogy a vasiak teremproblémák miatt Mosonmagyaróváron rendezték a mérkőzést. Mindkét együttes tartalékos összeállításban vette fel a harcot, debreceni részről a maródiak listája újabb nevekkel bővült: Bulath Anitát és Szabó Dórát is betegség tartotta távol a meccstől.

Könnyű gólok

Nem takarékoskodtak a gólokkal a csapatok, a 10. percben már 7–7 volt az állás. Eleinte fej fej mellett haladt a két gárda, aztán Köstner Vilmos időkérése hatott, és az elkövetkező 9 percben csak cívisvárosi találat született (19. perc, 7–12).

Ez mintha egy kicsit megnyugtatta volna az összes benevezett játékosának lehetőséget adó Debrecent, és a közben hét a hat elleni játékra váltó hazaiak elkezdtek csendben faragni a hátrányukból. Szerencsére időben kapcsolt a Loki, Oguntoye Viktória is elkapta a fonalat, és a létszámhátrányos védekezés ellenére a szerzett labdákból aránylag könnyű gólokat lőve az addigi legnagyobb különbséggel, héttel ment a DVSC (27. perc, 11–18).

A szünetig hátralévő időben még két-két találatot szereztek a felek, kialakítva a 12–19-es félidei eredményt.

Remek Oguntoye

Fordulás után tovább növelte előnyét a piros-fehér alakulat, a 34. minutumban már tíz volt közte (13–23). Gyakorlatilag ezzel el is dőlt a továbbjutás, onnantól fogva az volt a kérdés, mekkora különbség lesz a két együttes között. Oguntoye továbbra is jól őrizte a kaput, így a Debrecen viszonylag sok könnyű találatot szerzett indításból, ebben Varsányi Nóra járt az élen (42. perc, 15–27).

Végül nagyon simán, 39–23-ra győzött a Loki, bejutva ezzel a Magyar Kupa ötödik fordulójába.

Szombaton egy ennél sokkal nehezebb összecsapás vár a Debrecenre, 15 órától a török Kastamonu vendégeskedik a Hódosban EHF-kupa-mérkőzésen.

MSZ

A tények

Női Magyar Kupa, 4. forduló

Szombathelyi KKA–DVSC Schaeffler 23–39 (12–19)

Mosonmagyaróvár, zárt kapuk mögött. V: Andorka, Hucker

Szombathely: SIPEKI – Varga N. 2, Szomolek, PŐDÖR R 5 (3), Mayer Sz. 2, Horváth P. 2, Csire. Csere: Gadányi (kapus), Pődör B. 2, Kulcsár D. 2, Szendrei 1, Horváth A. 1, Sárosi 3, Kozma, BÍRÓ D. 3. Edző: Marosán György

DVSC: OGUNTOYE 1 – Arany 3, Kovács Anna 4 (3)Borgyos 3, BORDÁS 3, Karsten 3, Vantara-Kelemen 1. Csere: KARNIK 5, Tóvizi 2, POCZETNYIK 4, Szabó P. 2, VARSÁNYI 6, Vámosi P. 2. Edző: Köstner Vilmos

Az eredmény alakulása: 10. perc: 7–7. 15. p.: 7–11. 34. p.: 13–23. 42. p.: 15–27.

Kiállítások: 8, ill., 2 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 5/3

Mesterszemmel

Köstner Vilmos: – Amit kértem a lányoktól, hogy vegyék komolyan a mérkőzést, és olyan legyen a hatvan perc, amelynek segítségével tudunk készülni a hétvégi meccsre, azt megvalósították, Jó volt a hozzáállás, a védekezés, és lőttünk szép gólokat!

A mérkőzésről videós közvetítést adott YouTube-csatornáján a debreceni klub, ezt itt lehet visszanézni:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában