kézilabda

2020.01.03. 11:32

Folytatódik a kupakaland

Törökországban kezdi meg a csoportkörös szereplést a DVSC.

Fotó: Kovács Péter

Repülőgépre ült, és meg sem állt Törökországig a DVSC Schaeffler, ugyanis az új esztendőt rögtön egy EHF-kupa csoportmérkőzéssel indítják a piros-fehérek. Az ellenfél a házigazda Kastamonu együttese lesz, a mérkőzés magyar idő szerint szombaton 13 órától kezdődik, és a Sport1 televízió élőben közvetíti.

Nagy utat tettek meg

Nem csak péntek reggel, hanem az ősz folyamén is nagy utat tett meg a Loki annak érdekében, hogy megméresse magát a csoportkörben, hiszen korábban már két ellenfelet búcsúztatott a Debrecen. Időrendi sorrendben előbb a német TSV 04 Bayer Werkselfent, majd a szerb ZORK Jagodinát, mindkét gárdát kettős győzelemmel összesítésben. Az előttünk álló szakaszban garantáltan nehezebb dolga lesz Köstner Vilmos tanítványainak, de Vantara-Kelemen Éva csapatkapitány bízik benne, úgy teljesítenek majd, hogy a végén továbbléphessenek a kieséses szakaszba.

Mindent kiadnak magukból

– Végig edzésben voltunk, hiszen fontos számunkra az EHF-kupa – árulta el a kiváló balszélső. – Készülünk a törökökre, segítség számunkra, hogy az ősszel már játszottak két meccset a váciakkal. Ismerjük a figuráikat a felvételekről, de majd csak élőben fogunk teljes képet kapni róluk. Jó csapatról van szó, egyáltalán nem számítok könnyű mérkőzésre, ha mindkét fél hozza, amit tud, akkor nüanszok fognak majd dönteni. Már az is nagy szó, hogy bejutottunk a csoportkörbe, de evés közben jön meg az étvágy, ha már itt vagyunk, szeretnénk eredményesen szerepelni. Természetesen jó lenne továbbjutni, sportolóként nem is lehet más a célunk, de ha mindent kiadunk magunkból és az mégsem lesz elég a továbblépésre, akkor is nyugodtan tudunk majd a tükörbe nézni. Elég kiegyensúlyozottnak tűnik a csoportunk, aki ki tudja használni a hazai pálya előnyét és emellett idegenből tud pontokat csenni, annak jó esélye lesz a továbbjutásra – nyilatkozta Vantara-Kelemen Éva.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában