kézilabda EHF.kupa

2020.01.24. 11:50

DVSC: bravúr lenne a győzelem

A németek otthonában szerzett pont vagy pontok nagyon jól jöhetnének a végelszámolásnál.

20191022 Debrecen képen: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló Döntetlent jászott a debreceni alakulat a dunaújvárosi gárdával szerdán este a debreceni Hódos Sportcsarnokban. képen: Szabó Dóra #61

Fotó: Kovács Péter

Remélhetőleg jót tett a lelkeknek a Szent István SE fölött aratott szerdai 39–32-es bajnoki győzelem, hiszen az azt megelőző két találkozó a Siófok és a Thüringer ellen nem úgy alakult, ahogy a DVSC Schaefflernél elképzelték. Bár a játék távolról sem volt tökéletes, a mostani feszített tempóban a legfontosabb a két bajnoki pont begyűjtése volt. Amennyire lehetett, a szakmai stáb igyekezett pihentetni a kulcsjátékosokat, ezért a megszokottnál is többet voltak a fiatalok a pályán, köztük Szabó Dóra, a Loki 19 éves tehetséges hálóőre.

Fele-fele

– A mérkőzés előtt még nem tudtuk, hogy mennyi játékidőn osztozunk majd Oguval, de végül Vili bá' úgy álmodta meg, hogy mindketten 30-30 percet védtünk – tekintett vissza a sokszoros utánpótlás-válogatott játékos. – Úgy éreztem, hogy a szerdai mérkőzés egyes szakaszaiban a támadásunk nem volt elég hatékony, és a védekezésünk sem volt annyira kemény, mint általában lenni szokott. Nehezebb olyankor jól teljesíteni, amikor kevesebb segítség érkezik a védőktől, de nem ezen múlt a produkcióm, a Szent István ellen nem úgy védtem, ahogy elvárom magamtól – értékelt a junior Európa-bajnok.

Összeszokott együttes

Vasárnap 14 órától a német Thüringer vendége lesz a Loki az EHF-kupa csoportkörének negyedik fordulójában. Mint ismert, a múlt heti mérkőzésen a németek nyertek 26–19-re a Hódosban, és hibátlan teljesítménnyel vezetik a csoportot a Debrecen előtt.

– A heti két meccs sokat kivesz a társaságból, érzékelhető némi fizikális és mentális fáradtság a lányokon, de ez nem csoda, hiszen még szokjuk ezt a szerda-szombat ritmust. Míg a hazai mezőnyt testközelből ismerjük, más országok csapatait először videón látjuk, ami időnként csalóka lehet, hiszen egy felvétel nem tudja helyettesíteni a szemtől szembeni tapasztalatot. A Thüringer esetében a valóságot adta vissza a képanyag, egy jó és összeszokott csapatról van szó. Természetesen csalódás volt a múlt heti összecsapásunk, a kinti mérkőzésre megpróbálunk még jobban felkészülni, ebben segítségünkre lesznek az első találkozó tanulságai. Nem állunk rosszul a csoportban, egy kinti bravúreredménnyel újabb pontot vagy pontokat gyűjthetünk, ami nagyon jól jöhetne a végelszámolásnál – nyilatkozta Szabó Dóra.

MSZ

Az A-csoport állása

  • Thüringer HC 3 3 0 0 88:70 6 pont
  • DVSC Schaeffler 3 2 0 1 86:85 4 pont
  • Kastamonu Belediyesi 3 1 0 2 87:85 2 pont
  • Banik Most 3 0 0 3 83:104 0 pont
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában