vívás

2020.01.05. 09:15

Battai Sugár Katinka bosszankodott a világkupa után

Mindössze egyetlen találat választotta el Battai Sugár Katinkát a budapesti junior világkupa dobogójától.

Fotó: Magyar Vívó Szövetség / Kovács Márton

Az ifjú vívóhölgy így is újabb debreceni rekordokat írt át: ő az első, aki a nagy hagyományokkal bíró cívisvárosi vívósportban nyolcas döntőbe jutott junior világkupán – tájékoztatta lapunkat az Interfencing Debrecen SC.

A budapesti világkupa csoportkörét követően a cívisvárosi lányok közül egyedül Tóth Lili búcsúzott. Battai Sugár minden mérkőzését megnyerve jutott főtáblára, mellette Simon Petronella és Wladimír Véda is vívhatott a legjobb 64 közé jutásért. Az Interfencing Debrecen SC vívónői így újabb értékes részsikert tudhatnak magukénak. Wladimír Véda 15 évesen, Simon Petronella junior első évesként abszolválta a táblát.

A 64 között azonban már csak a szintén kadet korú Battainak akadt dolga. A debreceni sportoló megbízható vívással jutott el egészen a negyeddöntőig, ahol egy végletekig kiélezett asszóban szenvedett 15-14-es vereséget. Sugár a világkupa 5. hely megszerzését követően így nyilatkozott az utanpotlassport.hu-nak:

„Kicsit bosszantanak a történtek, jobb vívónak éreztem magam az olasznál, korábban nyertem már ellene. Különösen azért vagyok morcos, mert nagyon kevésen múlt az utolsó tus. Ez van, ebből is le kell szűrni a tanulságot.”

Fotó: Magyar Vívó Szövetség / Kovács Márton

Dávid László, a debreceniek kardmestere sem volt felhőtlenül boldog, azonban most is megtalálta a pozitívumot tanítványai teljesítményében: „Véda és Nelli nagyon jól teljesítettek. A nemzetközi rutin hiánya miatt nem sikerült előrébb végezniük. Sugi veresége bosszantó, azonban előre mutat. Kadet korú sportolóként kiemelkedő eredmény a negyeddöntőbe kerülés, ráadásul úgy, hogy közel sem volt napja. Minden találatért meg kellett szenvednie, és milyen a sors az utolsó mérkőzésén is beadta a győztes tust, azonban a találatjelző gép nem gyulladt ki. Ilyen a sport, dolgozunk keményen tovább. Nagy jövő áll a lányok előtt!”

Vasárnap az egyesület párbajtőrvívójának, Kálmán Gyöngyvérnek szurkolhatnak az érdeklődők az udinei junior világkupán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában