dvsc

2019.12.05. 14:29

Róka Géza, a DVSC cégvezetője lett az NB I.-es klubokat tömörítő bizottság elnöke

A Loki cégvezetője, dr. Róka Géza fontos pozíciót tölt be hétfőtől a Magyar Labdarúgó-szövetségben: a sportvezetőt nevezték ki a 12 első osztályú klubot tömörítő testület elnökévé.

Fotó: Molnár Péter

– Az egyik, MLSZ-en belül működő szervezet vezetésével bíztak meg – nyilatkozta Róka Géza. – Több bizottság is működik, melyek különböző szakterületeken szövetségi feladatokat látnak el. Ez az NB I.-es szervezet a kezdetektől fogva működik, amióta a jelenlegi elnökség regnál. Bizonyos feladatokat átveszünk az elnökségtől, és a testületi ülésünkön döntési jogunk is van néhány téren, valamint döntéseket készítünk elő, véleményezünk, javaslatot teszünk bizonyos témákban. A bizottságba minden első osztályú klub két főt delegál; a legmagasabb szintű vezetőkről beszélünk ebben az esetben. Ez egy nagyon fontos fórum, az egyetlen, ahol az NB I.-es csapatok képviselői rendszeresen, havi, másfél havi gyakorisággal üléseznek. Nagyon jó viták vannak, szakmailag kiemelt fontosságú beszélgetések zajlanak egy-egy alkalommal. Nyilván jól látja a lényeget mindenki a testületben, ugyanis mindenki érintett a saját csapata által – magyarázta a sportvezető, aki szerint az elnöki kinevezése a DVSC felé kifejezett tisztelet jele elsősorban, ez azt üzeni, hogy a klub értéket képvisel a magyar labdarúgásban.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában