Úszás

2019.12.27. 15:45

Meglepték a mezőnyt az Árpád SE versenyzői

Balázs Éva négy számban is dobogóra lépett.

Fotó: Árpád SE

Érmekkel megrakodva érkeztek vissza a békéscsabai Mikulás úszóversenyről a Hajdúszoboszlói Árpád SE sportolói. A versenyen 14 csapat 200 fiatal úszója mérte össze tudását, délelőtt a nagyobbak, míg délután a legfiatalabbak versenyeztek az 50 méteres távokon. A 9 fős szoboszlói csapat minden versenyszámban indult, és remek egyéni eredményekkel szerepelt. Három árpádos úszó is a viharsarki megmérettetésen kezdte meg versenyzői pályafutását, és szép eredményekkel debütáltak.

Egyéni csúcsok

Az Árpád SE legjobb eredménye Tóth Marcell nevéhez fűződik, aki 50 méter mellúszásban 37,56-os idővel a 2. helyen végzett, és bár betegség hátráltatta, minden számában új egyéni csúcsot úszott. Legfiatalabb szoboszlói úszóként Barta Levente élete első versenyén igencsak meglepte a mezőnyt az 50 m mellúszás megnyerésével, ideje 54,91.

Éremhalmozó

A bronzos lány Balázs Éva lett, aki a négy egyéni versenyszámából háromszor is – 50 méter mellen (48,36), 50 háton (43,48) és 50 gyorson (38,21) – a dobogó harmadik fokára állhatott, a negyedik bronzérmét pedig a váltó csapattagjaként szerezte.

De itt még nem volt vége: a 4x50 méter mix gyorsváltóban a 2010-ben született fiatalok nagy hajrával az előkelő harmadik helyen végeztek, a váltó tagjai Szatmári Emma, Kanizsay Botond, Puskás Bendegúz, valamint Balázs Éva voltak – számolt be Ludmány Lászlóné, az Árpád SE elnöke.

HBN

A borítóképen a Békéscsabán résztvevő csapat tagjai láthatók: balról Szatmári Hédi, Szatmári Emma, Balázs Éva, Barta Levente, Puskás Bendegúz, Kiss Barnabás, Kanizsay Botond, Csabai Ábel és Tóth Marcell

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában