vívás

2019.11.23. 10:01

Új szakosztállyal bővült a DSC-SI

Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Békessy Béla Vívó Klub és a Debreceni Sportcentrum Kft., melynek értelmében 2019 őszétől már a DSC-SI színeiben is vívhatnak a sportág iránt érdeklődők.

Fotó: debrecenisportcentrum.hu

A részletekről Serra Bendegúz szakosztályvezetőt kérdezte a debrecenisportcentrum.hu.

- A DSC-SI és a Békessy Béla Vívó Klub célja, hogy a debreceni vívóutánpótlás nevelése hosszú távon a lehető legnagyobb hatékonysággal működjön, és minél több helyi fiatal tehetséges sportoló versenyezhessen a jövő debreceni felnőtt csapatában. Ezért egymással szorosan együttműködve alakítjuk ki a vívósportág minél magasabb színvonalú művelésének hátterét – mondta Serra a sportiskola honlapjának, majd hozzátette: közös stratégiai céljuk, hogy az élsportolóvá válás legkritikusabb időszakában teremtsenek biztos hátteret az elhivatott sportolóknak, ezért a 14-20 éves korosztályra fókuszálnak.

- Ebben az életkori szakaszban a versenyszituációban mutatott teljesítmény, és ezáltal az eredmény már megjelenik célként, azonban itt még a különböző versenyhelyzetekhez való hozzászokás a lényeg. Ebben a periódusban a sportolók már rendelkeznek az alapvető és a sportspecifikus készségekkel, amiket meg kell tanulniuk használni egyre nehezebb és komplexebb mérkőzés- és versenyszituációkban – nyilatkozta a szakosztályvezető.

Az első sportolók

A beszélgetésből kiderül, hogy kezdeti lépésként egy kisebb, közel tízfős csoport váltott melegítőt, és kapott lehetőséget a DSC-SI vívószakosztályának tagjaként kiteljesíteni a benne lévő potenciált.

„Bár teljes mértékben integrálódott a vívószakosztály a DSC-SI struktúrájába, a sportolók az adminisztratív téren kívül minden tekintetben az eddig megszokott, családias körülmények között érezhetik magukat”

- közölte Serra Bendegúz.

Mint fogalmaz: „A jelenlegi DSC-SI-s sportolók különböző »vívómúlttal« rendelkeznek, viszont közös bennük a szorgalom és a sportág iránti elhivatottság. Az éves felkészülési és versenyzési tervben egyénekre lebontva fektettük le a rövid-, közép- és hosszú távú célokat, potenciálisan elérhető eredményeket. Ezen az úton döcögős kezdést követően szépen haladnak a sportolók. Többen már érmekkel is gazdagították a sportiskola nem kis gyűjteményét.”

Ideális körülmények

- A felkészülés központi helyszíne hazánk egyik legszebb és legmodernebb vívóterme, a Faraktár utcai Békessy Béla Vívócentrum, a kiegészítő edzéseknek helyszínei változatosak, az Oláh Gábor utcai sportlétesítmények, a Debreceni Sportuszoda és akár a SET központ is rendelkezésre áll – mondta Serra Bendegúz, aki az edzői csapatra is kitért.

- A szakmai gárdát a Békessy Béla Vívóklub és a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kiválóan felkészült szakemberei alkotják. A közös munka és a szakemberek közti tapasztalatcsere felbecsülhetetlen értékű. A szürkeállomány adja a valódi értékét ennek az együttműködésnek – véli a szakosztályvezető.

Az érdeklődők jelentkezését a debrecenisportcentrum.hu-n megadott elérhetőségek valamelyikén várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában