beszélgetés a Loki egykori trénerével

2019.11.27. 19:53

Úgy tért vissza Mourinho, ahogy csak ő tud

José Mourinho újra a futball vérkeringésében, a korábbi Loki- tréner örül neki.

Fotó: Shutterstock

A Tottenham Hotspur továbbjutott a legjobb tizenhat közé a Bajnokok Ligájában, miután kedden este kétgólos hátrányból 4–2-re legyőzte az Olympiakosz Pireuszt hazai pályán. Az angolok nemrég kinevezett edzője, José Mourinho természetesen ismét a középpontba került, ugyanis Harry Kane első gólja után köszönetet mondott az egyik labdaszedő fiúnak, amiért villámgyorsan visszaadta a játékszert egyik játékosának, és a bedobás után szinte rögtön gólt szerzett a Spurs.

A találat után a tréner gratulált a kisfiúnak, ami nyilván tetszett a hazai közönségnek.

Jose Mourinho thanks the ball boy for the assist. pic.twitter.com/T0J27B66CV

„Imádom az okos labdaszedőket” – nyilatkozta Mourinho. – Én is zseniális labdaszedő voltam tizenéves koromban. Ez a srác is zseniális volt ma. Jól olvasta és értette a játékot, fontos volt az előkészítése. Nem azért jött, hogy bámulja a lelátót, a fényeket. Együtt élt a játékkal. A meccs után fel akartam keresni, hogy velünk ünnepeljen, de addigra eltűnt – mondta.

A portugál visszatérése kapcsán a DVSC egykori trénerét, Pajkos Jánost faggattuk.

Nem bírja a kritikát

– Mourinho nagyon megosztó személyiség – kezdte a 61 éves edző. – Öntörvényű ember, ezért sokan nem szeretik, de sokan el is ismerik természetesen. Érdekes, hogy mostanában nem volt sikeres, több helyről is mennie kellett idő előtt. Nehéz megfejteni, miért alakult így, hiszen biztosan nem felejtett el dolgozni a korábbi sikeredző. A játékosai sokszor elmondták, hogy az ellenfelekből ennyire felkészült szakemberrel még nem találkoztak. Örülök, hogy visszatért. Látszik, hogy nagyon szereti az angol bajnokságot, amely olyan nyilvánosságot kap világszerte, mint egyetlen más pontvadászat sem. Nagyon sok a jó csapat, irtózatosan nagy pénzek mozognak a Premier League-ben. Mourinhónak pedig lételeme a nagy nyilvánosság. Ennek ellenére a kritikát nagyon nehezen viseli, azokat az újságírókat nem kedveli, akik kellemetlen kérdéseket tesznek fel neki, ez pedig Angliában gyakran megesik. Ilyenkor a csendes terrort alkalmazza: vagy nem válaszol, vagy „trollkodik” egyet velük. Tehát üdvözlöm a visszatérést, bár nem gondoltam volna, hogy a legutóbbi szezon után elküldik Mauricio Pochettinót, de a futball már csak ilyen – mondta Pajkos János.

A szakember úgy véli, játékosként jóban lehet lenni a portugállal.

„Azok a labdarúgók, akik beállnak a sorba, és minden utasítását végrehajtják, azok jó viszonyban vannak Mourinhóval. Ám akik fenntartásokkal kezelik őt, nem járnak jól, mert nagyon erős személyiségről van szó.”

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában